Administrație

Funcționarii publici din primării critică măsurile anunțate de Bolojan: „Un experiment periculos pentru administrația locală”

Măsurile de reformare a administrației locale, anunțate de premierul Bolojan, sunt aspru criticate de funcționarii din primării. „Riscă să arunce administrația publică locală într-o criză de resurse umane”, spun sindicaliștii.

Funcționarii publici se revoltă: reformele pregătite de Bolojan vor provoca o criză de resurse umane în administrație |Foto: pexels.com Funcționarii publici se revoltă: reformele pregătite de Bolojan vor provoca o criză de resurse umane în administrație |Foto: pexels.com

 

 


Noile măsuri fiscale propuse de Guvern vizează o amplă restructurare a administrației locale. „Trebuie să avem mai multă eficiență. Țara nu se schimbă doar din București, ci din fiecare județ, din toate orașele și comunele țării”, a anunțat, vineri, premierul Ilie Bolojan, în cadrul conferinței de presă dedicate prezentării măsurilor de eficientizare administrativă. 

CITEȘTE ȘI: 
Bolojan anunță reforma administrației locale: „Numărul de angajați din primării și consilii județene va fi plafonat”.

Sindicaliștii din administrația publică au reacționat vehement la măsurile propuse de Bolojan. 


Funcționarii publici din primării se revoltă: „Un experiment periculos pentru administrația locală”

Sindicatul Național Forța Legii susține că măsurile de austeritate din pachetul doi anunțate de premierul Ilie Bolojan reprezintă „un experiment periculos” pentru administrația locală și anunță că este gata să declanșeze proteste dacă aceste măsuri vor fi impuse fără dezbateri reale.

„Funcționarii publici și lucrătorii contractuali din primării condamnă noile măsuri de austeritate anunțate de Guvernul Bolojan, considerându-le un experiment periculos”, anunță sindicatul, într-un comunicat citat de Agerpres.ro


CITEȘTE ȘI: 
Sporuri nesimțite de 110%, denunțate de Bolojan: „Un funcționar a ajuns la 13.400 lei net, mai mult decât un ministru”

Astfel, sindicaliștii își exprimă „îngrijorarea și dezacordul față de pachetul nr. 2 de măsuri de «eficientizare» anunțat de prim-ministrul Ilie Bolojan, considerând că acestea atacă direct administrația publică locală și funcționarii publici, sub pretextul unei reforme fiscale și administrative”, mai arată sindicaliștii din administrația publică. 

Aceștia critică introducerea de grile de salarizare impuse la nivel național în cazul primăriilor care nu-și acoperă cheltuielile din venituri proprii, dar și reducerea personalului din primării și poliția locală. 


Sindicaliștii din administrație amenință cu proteste

Sindicaliștii susțin că măsurile anunțate vineri de premeierul Ilie Bolojan și care vizează restructurarea și eficientizarea administrației publice locale, „riscă să arunce administrația publică locală într-o criză de resurse umane și funcționalitate”.

CITEȘTE ȘI: 
Angajați ai unor primării din județul Cluj, detașați la MAE. Diplomația României nu funcționa fără „competența" lor deosebită!

„Suntem gata să apelăm la toate formele de acțiune sindicală, inclusiv proteste și sesizarea instituțiilor naționale și europene, dacă aceste măsuri vor fi impuse fără o dezbatere reală și fără respectarea principiilor statului de drept”, anunță sindicatul.


Reforma administrației publice, necesară pentru reducere deficitului

Premierul Ilie Bolojan a prezentat vineri pachetul doi de măsuri care se referă la reforma administrației publice locale, cu scopul reducerii deficitului bugetar.

Printre altele, pachetul prevede o serie de măsuri, precum:
*scăderea numărului de funcționari de la primării, consilii județene și polițiile locale
*o grilă de salarizare unică pentru localitățile care nu își acoperă din veniturile proprii nici măcar cheltuielile de personal, 
*alocarea fondurilor guvernamentale în funcție de eficiența activității. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Bolojan anunță reforma administrației locale: „Numărul de angajați din primării și consilii județene va fi plafonat”.

Al doilea pachet de măsuri fiscale: Bolojan anunță reforma companiilor de stat. Principalele măsuri.

Datoria administrației publice a urcat la 998,617 miliarde de lei și a depășit 56% din PIB

Ultimele Stiri
abonare newsletter