Pe secțiunea de 30 km dintre Cluj și Sălaj a autostrăzii Transilvania constructorul s-a mobilizat în teren. Pentru a beneficia de banii europeni, lucrările pe segmentul Nădășelu – Zimbor trebuie încheiate până în 2026.
Lungimea autostrăzilor din România a crescut cu 140 de kilometri în 2024. În același timp, mai bine de 20% din structura rețelei de drumuri publice era reprezentată de drumuri pietruite și de pământ.
Asocierea condusă de Dimex2000, din care face parte și constructorul Con-A, avansează în ritm accelerat pe șantierul Drumului Expres de la Tureni (DEx4), atingând un stadiu fizic de 85%.
Guvernul a aprobat miercuri actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru centura metropolitană Cluj, un moment așteptat cu nerăbdare de clujeni și de Primăria Cluj-Napoca, care permite deblocarea semnării contractului cu asocierea Dimex 2000 - Con-A Operations pentru tronsonul 2 al proiectului.
Cel mai mare contract de infrastructură rutieră, în valoare de 6,8 miliarde lei, pentru secțiunea Poarta Sălajului – Nușfalău (A3) ar putea fi semnat în perioada următoare.
Semnarea contractului pentru realizarea drumului expres Satu Mare – Oar, situat la frontiera cu Ungaria, intră în prelungiri în urma contestațiilor depuse la CNSC.
Lucrările la drumul expres de la Tureni, ce va oferi o conexiune directă la Autostrada Transilvania, vor fi încheiate în iunie 2025. Șoferii nu vor mai fi nevoiți să tranziteze Turda.
La finalul acestui an, 27 km de autostradă ar putea fi deschiși circulației între Topa Mică și Poarta Sălajului, dacă compania de drumuri rezolvă birocrația necesară privind nodul rutier de la Românași, iar constructorul UMB se mobilizează în teren.