Administrație

Avertismentul lui Boc pentru managerii de proiecte PNRR: „Dacă modernizarea școlilor nu se încheie la 31 august, ZERO spor de fonduri europene!”

Lucrările de modernizare la 17 școli, licee și creșe din Cluj-Napoca trebuie să fie încheiate la 31 august 2025. În caz contrar, Emil Boc anunță că cei responsabili de proiecte nu vor primi spor de fonduri europene: „Discuția este foarte clară”, spune edilul Clujului.

Avertismentul lui Boc pentru managerii de proiecte PNRR: „Dacă modernizarea școlilor nu se încheie la 31 august, ZERO spor de fonduri europene!”| Foto: monitorulcj.ro Avertismentul lui Boc pentru managerii de proiecte PNRR: „Dacă modernizarea școlilor nu se încheie la 31 august, ZERO spor de fonduri europene!”| Foto: monitorulcj.ro

 

 


Emil Boc a vorbit, vineri, despre proiectele de modernizare a infrastructurii educaționale din Cluj-Napoca, investiții realizate din fonduri PNRR. 

„Suntem cu ochii pe butelie”, a spus primarul Clujului.


CITEȘTE ȘI: 
Peste 10.000 de elevi vor beneficia de condiții moderne de studiu în școlile din Cluj, în urma unei investiții de 90 de milioane de euro. Boc: „Pentru Cluj, educația rămâne prioritatea zero”.

Potrivit calendarului anunțat de municipalitate, până la 1 septembrie, 17 instituții de învățământ din Cluj-Napoca vor avea lucrările de modernizare încheiate, iar elevii vor putea începe noul an școlar în săli de clasă moderne, adaptate nevoilor de studiu. 

Avertismentul lui Boc: „ZERO spor de fonduri europene dacă nu încheie lucrările la timp!”

Primăria investește 90 de milioane de euro – 45 de milioane de euro din fonduri PNRR și 45 de milioane de euro din bugetul local – în modernizarea infrastructurii școlare din Cluj-Napoca. 


O parte din școli trebuie să aibă lucrările încheiate la data de 31 august 2025, astfel încât elevii să poată începe anul școlar în condiții optime. 

Alte sedii de instituții de învățământ vor fi modernizate până la începutul anului viitor, iar a treia categorie de proiecte PNRR vizează încheierea lucrărilor în vara lui 2026. 


Conform avertismentului lansat de edilul Emil Boc, dacă lucrările nu se vor încadra în termenul stabilit, atunci cei responsabili de proiecte vor pierde sporul acordat pentru proiectele realizate din fonduri europene. 

„Colegii mei au primit un mesaj pe WhatsApp, mă refer la managerii de proiecte finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență. 


Dacă vreun manager nu respectă termenul de 31 august stabilit pentru încheierea lucrărilor de modernizare a școlilor, atunci vor primi ZERO spor de fonduri europene. 

Discuția este foarte clară. 

Până în prezent suntem în grafic cu proiectele de modernizare a școlilor. Dar, în caz contrar, nu discutăm de 40% spor, cât le dă domnul Bolojan, zero spor de fonduri europene primesc de la mine dacă nu termină în 31 august.

Este o chestie de respect față de copii, părinți și profesori”, a declarat, vineri, primarul Clujului Emil Boc în cadrul unei conferințe de presă. 

CITEȘTE ȘI: 
Guvernul și-a asumat răspunderea pentru măsurile fiscale. Premierul Bolojan: Dacă nu luăm aceste măsuri, România s-ar putea întoarce cu 15-20 de ani în urmă

Conform proiectului de măsuri fiscale asumat de Guvernul Bolojan, care va intra în vigoare la 1 august 2025, sporul pentru proiecte europene va fi micșorat de la 50% la 35% pentru toate categoriile de bugetari. Se acordă doar pentru timpul petrecut în gestionarea proiectelor și doar dacă proiectele implementate sunt în termen.

38 de școli, grădinițe și creșe, modernizate cu bani europeni

Lucrările de modernizare a infrastructurii educaționale din Cluj-Napoca cuprind 38 de sedii de școli, grădinițe și creșe. 

13.427 copii, de la micuții din creșe până la liceeni, vor beneficia de investiții, adică de spații educaționale modernizate, începând din această toamnă. 

Până la 31 august 2025, se vor încheia lucrările la 17 sedii: 10 școli și licee, 3 grădinițe și 4 creșe:
*Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu” – Aleea Retezat nr. 4
*Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși”
*Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu” – Corp C1, str. Mehedinți nr. 80A
*Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu” – Corp C1, str. Câmpului nr. 11/2
*Școala Gimnazială „Ioan Bob” – Clădirea C
*Colegiul Tehnic de Comunicații „Augustin Maior” – Clădirea C2 – Cămin
*Colegiul de Muzică „Sigismund Toduța” – Corpuri C2 și C9
*Liceul Teoretic „Eugen Pora”
*Liceul „Onisifor Ghibu” – Clădirea C2
*Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr” – Corp C1 – Cămin
*Grădinița „Lizuca"
*Creșa „Prâslea Cel Voinic"
*Grădinița cu Program Prelungit „Dumbrava Minunată", str. Gr. Alexandrescu 47A
*un sediu de la Creşa „Cenuşăreasa"
*Grădiniţa gestionată de Colegiul Pedagogic „Gheorghe Lazăr" (fosta Grădinița „Dumbravioara")
*Creșa „Scufița Roșie"
*Creşa „Veronica"

6 sedii de şcoli şi licee, 3 grădiniţe şi 2 creşe se termină până la finalul anului 2025, inclusiv o cantină şi o sală de sport - cuprinse în 9 proiecte
*Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, Corp C3, Sala de Sport
*Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, Corp C2, B-dul 21 Decembrie 1989, nr.128-130
*Renovare energetică Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, Corp C3 – Ateliere
*Școala Gimnazială „luliu Hatieganu”, str. Campului nr.ll/2, corp C2 – Cantina
*Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică „Octavian Stroia” Clădirea C2
*Școala Gimnazială „Octavian Goga”, corp C1, str. Aleea Peana nr. 16
*Grădinița „Poienita" şi Creșa „Martinel”
*Grădinița cu Program Prelungit „Micul Prinț”
*Grădinița cu Program Prelungit „Mica Sirenă” şi Creșa „Clopoțica”, str. Petuniei 11.

6 școli şi licee și 3 grădinițe se termină până în vara anului 2026:
*Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr”, str. A.V. Voevod nr. 55
*Liceul Tehnologic „Alexandru Borza”, str. Alexandru Vaida Voevod nr. 57
*Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”, Aleea Moldoveanu nr. 1
*Școala Gimnazială „luliu Hațieganu”, str. Grigore Alexandrescu 16 - sală de sport
*Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, Clădire C1
*Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” - sală de sport
*Grădinița cu program prelungit „Zâna Zorilor”, structura 2
*Grădinița „Degețica”, Str. Târnavelor nr. 22
*Grădinița „Academia Piticilor”, Aleea Tazlău nr. 11

De asemenea, lucrările la Grădinița cu program prelungit „Licurici”, str. Sigismund Toduță nr. 9, vor fi încheiate în anul 2027. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Peste 10.000 de elevi vor beneficia de condiții moderne de studiu în școlile din Cluj, în urma unei investiții de 90 de milioane de euro. Boc: „Pentru Cluj, educația rămâne prioritatea zero”.

Contractul de proiectare și execuție pentru școala din cartierul Bună Ziua va fi semnat săptămâna viitoare! 642 de elevi vor avea o școală nouă în 2027.

Ultimele Stiri
abonare newsletter