Administrație

Contractul de proiectare și execuție pentru școala din cartierul Bună Ziua va fi semnat săptămâna viitoare! 642 de elevi vor avea o școală nouă în 2027.

Vineri, 25 iulie, va fi semnat contractul de execuție pentru noua școală gimnazială din cartierul Bună Ziua, a anunțat primarul Emil Boc.

Contractul pentru școala din cartierul Bună Ziua va fi semnat săptămâna viitoare| Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook Contractul pentru școala din cartierul Bună Ziua va fi semnat săptămâna viitoare| Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook

 

 


Cartierul Bună Ziua din Cluj-Napoca face un pas important spre rezolvarea deficitului de infrastructură educațională: vineri, 25 iulie, autoritățile locale vor semna contractul de proiectare și execuție.

 


Primarul Emil Boc a anunțat oficial că nu au fost depuse contestații la licitația organizată pentru atribuirea lucrărilor, iar în aceeași zi va fi aprobat și Planul Urbanistic Zonal (PUZ) necesar investiției.

„Veste bună pentru școala din Bună Ziua! Vineri, 25 iulie, semnăm contractul de execuție de lucrări. Nu a fost depusă nicio contestație. Aprobăm în 25 iulie PUZ-ul în Consiliul Local și în aceea zi semnăm contratul de execuție pentru școala gimnazială din Bună Ziua. Durează 22 de luni, 4 luni proiectarea și 18 luni execuția și 642 de elevi vor avea o școală nouă după finalizarea acesteia. Doamne ajută! Ne apucăm de treabă!”, a transmis primarul Emil Boc.


Valoarea proiectului este estimată la 150.422.708,61 lei cu TVA, cu finanțare din bugetul local. 

Pentru realizarea investiției s-a ales amplasamentul delimitat de strada Bună Ziua la nord, strada Augustin Buzura la est și parcele private/terenuri încadrate în zona verde la sud. 


Opțiunea recomandată de proiectant este școala de Tip-A și va cuprinde spațiile tehnice, parcare subterană, adăpost de apărare civilă, bibliotecă, zonă administrativă, spațiu pentru asistență medicală (cabinet stomatologic, cabinet logoped/psihologic, cabinet medical și sală de tratament), 27 de săli de clasă, 4 laboratoare, ateliere și sală de sport. Sala de lectură, cu depozit de carte pentru elevi, va putea permite accesul pentru 110 elevi. 

Investiția constă în construirea unei școli în cartierul Bună Ziua și amenajarea parcelei cu alei, platforme, spații verzi, dar și propunerea unei străzi de acces care să deservească școala.  


De asemenea, școala este eficientă din punct de vedere energetic:

  • 200 de panouri fotovoltaice cu o putere instalată totală de 90 kW
  • Clădire NZEB (Nearly Zero Energy Building)
  • Stații de încărcare pentru mașini electrice (2x22 kW)

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Școala din Bună Ziua a fost adjudecată. Boc: „Avem o veste bună pentru ceea ce înseamnă investiții în sistemul educațional”.

Infrastructură educațională modernă în cartierele Clujului. Doi ani pentru realizarea școlii gimnaziale din cartierul Bună Ziua.

Ultimele Stiri
abonare newsletter