Agenția de rating Moody’s a revizuit de la stabilă la negativă perspectiva ratingului României, măsură ce poate avea un impact direct asupra investițiilor.
Economiștii clujeni estimează un avans al Produsului Intern Brut de doar 1,5% în 2025 și o evoluție sub potențialul economic al țării. Ajustarea situației economice ar putea fi susținută de fondurile europene.
Comuna Apahida beneficiază de o creștere a bugetului de peste 80% în 2025. Aproape jumătate din fonduri sunt asigurate din bani europeni. „Din acest an, începem o dezvoltare accelerată, bazată pe creșterea calității vieții din comunitatea noastră”, spune primarul Cristina Belce.
În acest an, comuna Florești beneficiază de un buget de peste 221 de milioane de lei. „Mai mult de jumătate din buget este direcționat către investiții”, spune primarul Bogdan Pivariu.
32 de școli din Cluj-Napoca vor fi modernizate, iar elevii vor avea condiții de studiu mai bune în urma unei investiții de 100 de milioane de euro. „Elevii vor învăța în școli moderne și bine dotate”, spune viceprimarul Clujului, Dan Tarcea.
Bugetul județului Cluj pentru 2025 este de 1,6 miliarde de lei, în creștere față de anul trecut. Printre proiectele care primesc bani anul acesta se numără Spitalul Pediatric Monobloc, pista Velo Apuseni, precum și alte proiecte de impact pentru clujeni.
În 2025, municipiul Cluj-Napoca beneficiază de un buget de 4,2 miliarde de lei: 55% din bani sunt asigurați din fonduri europene. „Clujul este municipiul cu cel mai mare buget din România”, spune primarul Emil Boc.