Timp Liber

Planta care calmează arsurile solare. Întărește sistemul imunitar și stimulează creșterea părului

Planta care calmează arsurile solare, cu multe beneficii pentru organism. Această plantă este folosită din cele mai vechi timpuri în medicina naturistă.

Planta care calmează arsurile solare, cu multe beneficii pentru organism/ Foto: depositphotos.com Planta care calmează arsurile solare, cu multe beneficii pentru organism/ Foto: depositphotos.com

 

Planta care calmează arsurile solare, cu multe beneficii pentru organism. Planta care este folosită în medicina naturistă din cele mai vechi timpuri este ridichea neagră.


 

Ridichea neagră este ușor de recunoscut după aspectul său și aroma puternică pe care o are datorită diferiților compuși chimici pe care această plantă îi folosește ca sistem de apărare împotriva dăunătorilor externi.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Planta care calmează arsurile solare. Întărește sistemul imunitar

Planta care calmează arsurile solare, cu multe beneficii pentru organism. Sezonul cald începe să-și facă prezența, iar multe persoane care au pielea mai sensibilă se pot trezi cu arsuri provocate de soarele puternic. Conform ultimelor studii s-a dovedit că sucul din ridiche neagră poate calma arsurile solare, rănile ușoare și erupțiile cutanate.

De asemenea, această plantă poate întări sistemul imunitar. O imunitate activă ţine organismul departe de toxine, bacterii infecţioase, celule cancerigene şi alţi patogeni. Astfel, consumul regulat de ridiche neagră va accelera producţia de celule albe. În plus, corpul are nevoie de vitamina C şi alte minerale, precum magneziu, ridichea neagră oferind cantitatea necesară de vitamina C şi magneziu, ambele esenţiale pentru întărirea sistemului imunitar, potrivit csid.ro.


Totodată, planta care calmează arsurile solare poate trata și tulburările digestive. Ridichea neagră stimulează activitatea bilei și ajută la eliminarea toxinelor din organism, mai ales din ficat.

 


CITEȘTE ȘI:

Alimentul care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism. Reglează nivelul glicemiei și previne anemia

Leguma care te ajută să pierzi din kilogramele în plus. Previne anemia și crampele musculare

 

Planta care calmează arsurile solare. Stimulează creșterea părului

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, planta care calmează arsurile solare ajută și la stimularea creșterii părului. Potrivit sfatulmedicului.ro, sucul de ridiche neagră stimulează creșterea și îngroșarea firelor capilare.

Ridichea neagră scade totodată nivelul colesterolului rău LDL din sânge, prevenind formarea plăcii de aterom la nivelul arterelor.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Leguma ieftină și sănătoasă care scade riscul de cancer. Reglează tensiunea arterială în câteva ore și curăță ficatul

Sucul cu 8 beneficii medicale: Are efecte anticancer, îmbunătățește vederea și ajută inima

Leguma care previne obezitatea și constipația. Îmbunătățește circulația sângelui

abonare newsletter