Timp Liber

Leguma care te ajută să pierzi din kilogramele în plus. Previne anemia și crampele musculare

Leguma care te ajută să pierzi din kilogramele în plus. Această legumă este îndrăgită de români pentru gustul său unic. Specialiștii o recomandată datorită beneficiilor pe care le are asupra organismului.

Leguma care te ajută să pierzi din kilogramele în plus. Previne anemia și crampele musculare/ FOTO: pixabay.com Leguma care te ajută să pierzi din kilogramele în plus. Previne anemia și crampele musculare/ FOTO: pixabay.com

 

Leguma care te ajută să pierzi din kilogramele în plus, cu multe beneficii pentru organism. Această legumă este ideală pentru o dietă sănătoasă, fie că este consumată crudă sau în diverse preparate culinare, precum salate.


 

Este vorba despre ardeiul capia. Această legumă este originară din Mexic, America Centrală și nordul Americii de Sud. Semințele ardeilor capia au fost importate în Spania în anul 1493 și apoi s-au răspândit în Europa și Asia.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Leguma care te ajută să pierzi din kilogramele în plus. Previne anemia

Leguma care te ajută să pierzi din kilogramele în plus. Ardeii capia sunt foarte buni pentru persoanele care doresc să piardă din kilogramele în plus. Această legumă este săracă în calorii și bogată în apă, fiind un aliment benefic pentru diete.

De asemenea, această legume poate preveni și anemia. Ardeiul capia conține o cantitate mare de vitamina B6, care joacă un rol esențial în producerea hemoglobinei, care ajută la rândul ei la oxigenarea organismului. Unele studii arată că vitamina B6 consumată in cantități mari poate ameliora simptomele anemiei, ba chiar poate preveni anemia, potrivit doc.ro.


Totodată, această legumă care te ajută să pierzi din kilogramele în plus, poate trata și artrita. Ardeiul capia poate reduce simptomele artritei, precum si a altor inflamații, datorită conținutului ridicat de cupru.

 


CITEȘTE ȘI:

Leguma ieftină și sănătoasă care scade riscul de cancer. Reglează tensiunea arterială în câteva ore și curăță ficatul

Sucul cu 8 beneficii medicale: Are efecte anticancer, îmbunătățește vederea și ajută inima

 

Leguma care te ajută să pierzi din kilogramele în plus. Previne crampele musculare

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, ardeiul capia poate poate preveni crampele musculare. Adesea deficitul de potasiu se manifestă prin crampe musculare, iar acest tip de ardei se laudă cu un conținut ridicat de potasiu, scrie exquis.ro.

Chiar dacă leguma care te ajută să pierzi din kilogramele în plus are foarte multe beneficii pentru organism, aceasta are și contraindicații. Persoanele care sunt alergice la polen pot dezvolta și alergii la ardeiul capia, deși cazurile sunt izolate.

 

CITEȘTE ȘI:

Leguma care previne obezitatea și constipația. Îmbunătățește circulația sângelui

Leguma care protejează sănătatea articulațiilor. Scade pofta de mâncare și reduce simptomele ulcerului gastric

Leguma care previne cancerul. Menține vederea sănătoasă și previne boala Alzheimer

Ultimele Stiri
abonare newsletter