Timp Liber

Leguma care previne obezitatea și constipația. Îmbunătățește circulația sângelui

Leguma care previne obezitatea și constipația. Această legumă este consumată datorită gustului să unic, însă puțini știu ce beneficii ascunde.

Leguma care previne obezitatea și constipația. Îmbunătățește circulația sângelui/ FOTO: pixabay.com Leguma care previne obezitatea și constipația. Îmbunătățește circulația sângelui/ FOTO: pixabay.com

 

Leguma care previne obezitatea și constipația. Această legumă este recomandată de specialiști datorită numeroaselor beneficii pe care le are din punct de vedere nutrițional, ele fiind bogate în vitamine, minerale, antioxidanți și fibre.


 

Este vorba despre cartoful dulce.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


 

Leguma care previne obezitatea și constipația, cu multe beneficii pentru organism

Leguma care previne obezitatea. Multe studii au sugerat că un consum sporit de alimente cum sunt cartofii dulci scade riscul de obezitate, diabet, boli cardiovascilare și, în general, de deces, iar în același timp contribuie la sănătatea tenului, oferă un plus de energie și scade greutatea corporală, scrie doc.ro.


Totodată, cartoful dulce poate preveni constipația. Fiind bogați în fibre, cartofii dulce ajută la reglarea digestiei, iar dacă sunt consumați cu coajă pot să combată constipația.

De asemenea, leguma care previne obezitatea, îmbunătățește memoria. Cartofii dulci conțin colina, o substanță care este asociată cu reducerea insomniei, cu îmbunătățirea funcțiilor cognitive și a memoriei.


 

CITEȘTE ȘI:

Leguma care protejează sănătatea articulațiilor. Scade pofta de mâncare și reduce simptomele ulcerului gastric

Leguma care previne cancerul. Menține vederea sănătoasă și previne boala Alzheimer

 

Leguma care previne obezitatea și constipația. Îmbunătățește circulația sângelui

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, cartoful dulce poate menține și inima sănătoasă prin îmbunătățirea circulației sângelui.  Potrivit csid.ro, cartoful dulce îmbunătăţește circulaţia sângelui datorită sodiului şi a potasiului.

Alimentele precum cartofii dulci, care sunt bogate atât în vitamina C, cât și în betacaroten, oferă o îmbunătățire a sistemului imunitar, tocmai prin combinația puternică de substanțe nutritive.

 

CITEȘTE ȘI:

Alimentul care reduce riscul apariției cancerului. Previne diabetul și mențin oasele sănătoase

Avocado, fructul frumuseții. Are multe beneficii pentru organism și proprietăți anti-îmbătrânire

Fructul exotic, consumat de români, cu multe beneficii pentru organism. Reglează digestia și ameliorează simptomele depresiei

Ultimele Stiri
abonare newsletter