Timp Liber

Ceaiul care tratează răceala și gripa. Întărește sistemul imunitar și reduce crampele

Ceaiul care tratează răceala și gripa. Florile din acest ceai sunt utilizate de mii de ani în medicină, dar și în cosmetică, datorită beneficiilor impresionante asupra organismului. Întărește sistemul imunitar și reduce crampele.

Ceaiul care tratează răceala și gripa. Întărește sistemul imunitar și reduce crampele Ceaiul care tratează răceala și gripa. Întărește sistemul imunitar și reduce crampele

 

Ceaiul care tratează răceala și gripa este ceaiul de gălbenele.


 

Toate ceaiurile sunt recomandate în sezonul rece, când putem să răcim mult mai repede, însă ceaiul de gălbenele este recomandat de medici deoarece are mai multe proprietăți benefice organismului.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Potrivit doc.ro, ceaiul de gălbenele poate fi folosit pentru calmarea pielii și inflamațiilor, în o mulțime de situații, precum iritații, tăieturi sau răni mici, mușcături de insecte, zgărieturi, arsuri, eczeme. Multe persoane folosesc ceaiul de gălbenele și pentru calmarea acneei sau reducerea roșeții după epilare, pensat sau expunerea la soare.

Ceaiul care tratează răceala și gripa. Întărește sistemul imunitar

Consumul regulat de ceai previne răcelile de sezon și grăbește vindecarea simptomelor deja instalate în organism. De asemenea, betacarotenul din compoziția ceaiul de gălbenele ajută organismul să lupte împotriva virușilor și bacteriilor, întărind sistemul imunitar.


Totodată, ceaiul de gălbenele, ceaiul care tratează răceala și gripa ameliorează simptomele afecţiunilor gastrointestinale precum gastrita, indigestia sau ulcerul peptic şi poate preveni arsurile stomacale survenite în urma unei mese copioase, bogată în grăsimi, conform csid.ro.

Pe lângă beneficiile menționate anterior, ceaiul de gălbenele are proprietăți antiinflamatorii, iar consumat regulat ajută la calmarea durerilor în gât și pentru tratarea amigdalitei.


CITEȘTE ȘI:

Condimentul supranumit „doctorul celor 100 de boli”. Previne cancerul și durerile de cap

Fructul care întărește sistemul imunitar și oasele. Scade tensiunea arterială și îmbunătățește digestia

Ceaiul care tratează răceala și gripa. Reduce crampele abdominale

Ceaiul de gălbenele mai este cunoscut pentru alte beneficii pe care le aduce organismului. Datorită conținutului ridicat de flavonoizi, ceaiul care tratează răceala și gripa poate reduce intensitatea crampelor abdominale specifice sindromului premenstrual.

Ceaiul de gălbenele consumat zilnic are și un efect detoxifiant. Acesta ajută la eliminarea toxinelor dăunătoare din corp şi protejează rinichii, ficatul, vezica urinară şi alte organe interne, favorizând și scăderea în greutate.

 

CITEȘTE ȘI:

Ceaiul care alungă stresul și depresia. Are efect antiinflamator, reduce colesterolul și te ajută să slăbești

Condimentul care scade tensiunea arterială. Previne cancerul și te ajută să slăbești

Ultimele Stiri
abonare newsletter