Municipiul Cluj-Napoca și Compania Națională de Căi Ferate vor încheia un parteneriat pentru realizarea proiectului trenului metropolitan pe relația Gilău - Florești - Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonțida.
Licitația pentru lucrările de infrastructură la proiectul trenului metropolitan, precum și pentru achiziția de trenuri, va fi deschisă în perioada mai – iunie 2025.
Primăria pregătește implementarea unei linii dedicate transportului public pe direcția Florești – IRA, soluție menită să eficientizeze traficul din Cluj. „Va fi o mutație importantă în trafic”, spune primarul Emil Boc.
În 2025, municipiul Cluj-Napoca beneficiază de un buget de 4,2 miliarde de lei: 55% din bani sunt asigurați din fonduri europene. „Clujul este municipiul cu cel mai mare buget din România”, spune primarul Emil Boc.
Clujul va avea facilități integrate de transport prin crearea unei stații suplimentare de tren metropolitan în zona Aeroportului, dar și prin realizarea de noi benzi dedicate transportului public.
Clujul beneficiază în acest an de investiții de peste 800 de milioane de euro, fonduri din bugetul de stat care vor contribui la dezvoltarea proiectelor din municipiul Cluj-Napoca și zona metropolitană.
Parlamentarii USR Cluj au depus în această săptămână un număr de 95 de amendamente la legea bugetului de stat. Marea majoritate a acestora, respectiv 73, au vizat susținerea unor proiecte de dezvoltare a comunităților de la nivelul județului Cluj. Toate au fost, însă, respinse pe bandă rulantă de actuala coaliție, fără o minimă dezbatere reală.
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat că toate proiectele majore ale orașului au alocări financiare în bugetul național, ceea ce va duce la continuarea investițiilor.