MApN avertizează asupra noilor dezinformări din mediul online, mai ales de pe rețeaua TikTok. „Campanii susținute de actori statali cu o agendă contrară suveranității României și împotriva NATO”, arată Ministerul Apărării.
Un obicei nordic care i-a șocat pe internauți a devenit viral pe TikTok: bebelușii care dorm în cărucioare afară, în frig, în timp ce părinții lor sunt în cafenele.
Comisia Europeană şi-a exprimat din nou îngrijorarea, vineri, cu privire la indicii din ce în ce mai numeroase privind o operaţiune de influenţă online străină coordonată care vizează alegerile în curs din România, în special pe TikTok.
Preşedintele Klaus Iohannis a fost de acord cu declasificarea, potrivit legii, la solicitarea instituţiilor emitente, a informaţiilor prezentate de SRI, SIE şi MAI, în şedinţa CSAT.
Vicepreședintele Parlamentului European Nicu Ștefănuță (Grupul Verzilor/ALE) s-a adresat, prin două interpelări, Comisiei Europene, în contextul alegerilor prezidențiale din România și a rolului pe care l-a avut platforma TikTok în răspândirea dezinformării, a știrilor false și a conținutului ilegal.
Platforma TikTok şi-a apărat marţi în Parlamentul European (PE) măsurile pe care le-a adoptat pentru a combate dezinformarea în primul tur al alegerilor prezidenţiale din România şi a negat că l-ar fi favorizat pe candidatul Călin Georgescu.
Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării au constatat că au existat atacuri cibernetice cu scopul de a influenţa corectitudinea procesului electoral şi că, prin încălcarea legislaţiei electorale, un candidat a beneficiat de o expunere masivă pe platforma TikTok.