Proiectul de lege care prevede creșterea vârstei de pensionare a magistraților la 65 de ani a fost amânat, luni, în Senat, pentru două săptămâni, adică până după alegerile prezidențiale.
Decizia Curții de Apel Ploiești care a admis o cerere prin care se solicita suspendarea hotărârii CCR din decembrie 2024 reprezintă o „aberație” juridică. „Procesul electoral continuă. Justiția nu e loc de experimente periculoase”, spune deputatul clujean Ovidiu Cîmpean.
Biroul Electoral Central (BEC) a anunțat, joi seara, că procesul electoral pentru alegerile prezidențiale programate în 4 mai continuă, în urma deciziei unui judecător de la Curtea de Apel Ploiești care a admis o cerere prin care se solicita suspendarea hotărârii CCR din 6 decembrie 2024.
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a criticat, miercuri, modificările adoptate de deputați privind pensionarea magistraților la 65 de ani. „Este inacceptabil ca într-un stat de drept independența justiției să constituie o temă în campania electorală”, spune CSM.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-ar putea pronunţa, luni, în cazul recursului formulat de Inspecţia Judiciară împotriva deciziei Consiliului Superior al Magistraturii de respingere a acţiunii exercitate în legătură cu scandalul din trafic cu polițiștii în care a fost implicat Horodniceanu, în primăvara anului trecut.
Judecătorul Cristian Danileț a condus, miercuri, 17 ianuarie, ultima ședință de judecată, în sală fiind colegii săi din Tribunalul Cluj, judecători, grefieri și procurori.
Fostul ministru al Muncii, Raluca Turcan, susține că nu e corect ca un magistrat să se pensioneze la vârsta de 48 de ani, după cum s-a întâmplat recent cu judecătorul Cristi Danileţ, însă clasa politică e responsabilă de legile care au făcut posibil acest lucru.