Clujul este sufocat de un miros pestilențial, resimțit în toată zona metropolitană. Reprezentanții firmei Supercom spun că mirosul nu provine de la Centrul de Deșeuri, unde „activitatea se desfășoară în parametri normali”.
Modul de gestionare a deșeurilor din oraș, dar și din județul Cluj, a intrat în atenția Consiliului Local. Potrivit edilului Emil Boc, administrarea coerentă a problemelor legate de deșeuri poate favoriza reducerea prețurilor.
În contextul crizei energetice de la nivel european, Consiliul Județean Cluj caută soluții pentru a produce energie din resturile deșeurilor de la Centrul Integrat de Management al Deșeurilor.
Noi tarife de salubrizare pentru clujeni. Firma care operează Centrul de Deșeuri a cerut modificarea tarifelor pentru operartea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID).
Consiliul Județean Cluj pare că nu va finaliza la timp licitația pentru colectarea și transportul deșeurilor din mediul urban și rural până la Centrul de Deșeuri. Dacă până acum primarilor le-a fost interzis să delege gestiunea serviciilor de salubrizare, de mâine, aceștia vor avea undă verde pentru încheierea de noi contracte pentru a nu rămâne cu gunoaiele în stradă.
Noul Centru de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) se află și într-un areal în care Planul Urbanistic General propune o arie naturală periurbană, și pe un deal cu alunecări de teren care a crescut considerabil costurile lucrării.