Timp Liber

Planta care te scapă de oboseală. Luptă cu bolile de inimă, combate stresul și previne îmbătrânirea

Planta care te scapă de oboseală. Din diferite motive ne confruntăm frecvent cu stări de oboseală, iar în acest caz, avem la dispoziție mai multe remedii naturiste care alungă stările de epuizare fizică.

Planta care te scapă de oboseală. Luptă cu bolile de inimă, combate stresul și previne îmbătrânirea. Foto: depositphotos.com. Planta care te scapă de oboseală. Luptă cu bolile de inimă, combate stresul și previne îmbătrânirea. Foto: depositphotos.com.

 

 


Planta care te scapă de oboseală. Odată eliminate potențialele probleme de sănătate care ar putea cauza stări de oboseală, ne putem ajuta organismul cu o plantă care consumată sub diferite forme ajută la tratarea oboselii.

 


Planta care te scapă de oboseală. Reduce colesterolul și luptă cu diabetul

Astfel, busuiocul, folosit de exemplu sub formă de condiment ori tinctură, consumat în cantitate de câte o linguriță de 3-4 ori pe zi poate alunga starea de oboseală, stimulând totodată sistemul imunitar.

CITEȘTE ȘI:


Simptomele diabetului de tip 1. Semnele care pot indica această afecțiune

Condimentul care combate durerile de spate. Întărește sistemul imunitar și alungă oboseala


Cu ajutorul busuiocului putem prepara și ceaiuri, acesta având aceleași beneficii atunci când vine vorba de eliminarea stărilor de oboseală.

De asemenea, această plantă are și proprietatea de a lupta cu colesterolul mărit deoarece conține substanțe care scad concentrațiile de lipide. Busuiocul are rol totodată și în prevenirea bolilor cardiovasculare, iar conform unor studii ajută și în lupta cu diabetul, reducând nivelul ridicat de zahăr din sânge.


Planta care te scapă de oboseală. Este antiinflamator și elimină stresul

Busuiocul mai este recomandat de specialiști și persoanelor care se confruntă cu o glicemie crescută, fiind o sursă importantă de vitamine, antioxidanți și minerale.

Planta amintită conține, deci, vitaminele A și C, calciu, magneziu, mangan, fier, zinc, potasiu, însă acestea se păstrează cel mai bine atunci când busuiocul este consumat crud ori proaspăt, și nu după ce acesta a fost supus prcesului de uscare.


Totodată, conform doc.ro, busuiocul reprezintă un antibiotic natural, are efect antioxidant, este antiinflamator, previne îmbătrânirea și elimină stresul.

Foto: depositphotos.com.

CITEȘTE ȘI:

Condimentul care te ajută să slăbești și tratează celulita. Combate cariile și scade riscul de infarct

Planta care tratează durerile de dinți. Calmează durerile de articulații și tratează astmul și bolile respiratorii

Condimentul care menține inima sănătoasă. Previne diabetul și întărește sistemul imunitar

Alimentul care protejează și repară ficatul. Te ajută să slăbești și previne cancerul

Ultimele Stiri
abonare newsletter