Timp Liber

Condimentul care menține inima sănătoasă. Previne diabetul și întărește sistemul imunitar

Condimentul care menține inima sănătoasă, cu multe beneficii pentru organism. Acest condiment este recomandat de medici datorită beneficiilor pe care le are pentru organism, previne diabetul zaharat de tip 2 și întărește sistemul imunitar.

Condimentul care menține inima sănătoasă. Previne diabetul și întărește sistemul imunitar/ Sursă foto: depositphotos.com Condimentul care menține inima sănătoasă. Previne diabetul și întărește sistemul imunitar/ Sursă foto: depositphotos.com

 

 


Condimentul care menține inima sănătoasă, cu multe beneficii pentru organism. Este vorba despre semințele de mac.

 


Timp de secole, macul a fost folosit ca plantă medicinală, fiind considerat un remediu tradiţional. Atât seminţele de mac, cât şi uleiul oferă numeroase beneficii pentru sănătate, de la tratarea durerilor de cap şi tusei, până la astm şi insomnie. Iată câteva beneficii uluitoare ale seminţelor de mac, scrie csid.ro.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Condimentul care menține inima sănătoasă. Previne diabetul

Condimentul care menține inima sănătoasă. Semințele de mac au un conținut ridicat de zinc și fier, care sunt esențial pentru producerea de celule roșii. Consumate moderat, semințele de mac ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și previne bolile cardiace.


De asemenea, semințele de mac, condimentul care menține inima sănătoasă, contribuie la prevenirea diabetului de tip 2. Potrivit doc.ro, deficitul de zinc este unul dintre factorii care pot contribui la declanșarea diabetului de tip 2, așa că semințele de mac pot fi de ajutor și din acest punct de vedere.

În compoziția semințelor de mac se găsește și acidul oleic. Acest acid poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale.


 

CITEȘTE ȘI:

Fructul care topește grăsimea de pe abdomen. Te apără de bolile de inimă, cancer și te ajută să slăbești rapid

Fructul care previne cancerul la colon. Reduce nivelul zahărului din sânge, previne bolile de inimă și ajută memoria

 

Condimentul care menține inima sănătoasă. Întărește sistemul imunitar

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, semințele de mac, condimentul care menține inima sănătoasă, este un aliat de încredere pentru sezonul rece. Conform ultimelor studii, zincul din compoziția semințelor de mac ajută la producția de celule albe din organism și ajută corpul să lupte împotriva virozelor și a infecțiilor.

Totodată, condimentul care menține inima sănătoasă, este un ajutor și pe plan extern. Aceste condiment are un conținut ridicat de acizi grași nesaturați care ajută la menținerea părului și a scalpului sănătos.

Chiar dacă semințele de mac aduc foarte multe beneficii organismului nostru, consumat în cantități mari poate deveni TOXIC. Cele mai grave efecte secundare care pot apărea în urma consumului în exces acestor seminţe sunt somnolenţa şi dificutăţile respiratorii.

Foto: depositphoto.com.

CITEȘTE ȘI:

Băutura românească cu multe beneficii pentru organism. Reduce colesterolul și tratează bolile de rinichi

Pălinca de prune, beneficii incredibile pentru organism: previne infarctul, bolile și stimulează memoria

abonare newsletter