Timp Liber

Condimentul care combate durerile de spate. Întărește sistemul imunitar și alungă oboseala

Condimentul care combate durerile de spate. Este un condiment cunoscut pentru calitățile sale din bucătărie. Pe lângă savoarea pe care o oferă bucatelor culinare, întărește sistemul imunitar și alungă oboseala.

Condimentul care combate durerile de spate. Întărește sistemul imunitar și alungă oboseala Condimentul care combate durerile de spate. Întărește sistemul imunitar și alungă oboseala

 

 


Condimentul care combate durerile de spate. Deși acest aliment este folosit în bucătărie, drept condiment în preparatele dulci sau sărate, ultimele studii arată că compușii responsabili pentru gustul său distinct pot oferi, de asemenea, o serie de beneficii pentru sănătate, cum ar fi îmbunătățirea digestiei sau combaterea inflamației din organism, scrie doc.ro. Este vorba despre chimen.

Condimentul care combate durerile de spate. Întărește sistemul imunitar

Chimenul, condimentul care combate durerile de spate este bogat în uleiuri volatile, fier, cupru, potasiu, calciu, antioxidanți, seleniu, magneziu, zinc, mangan și vitaminele A, B, C și E. Datorită cantității mari de uleiuri volatile, chimenul ajută la întărirea sistemului imunitar.


Pe lângă beneficiile menționate anterior, semințele de chimen amestecate cu miere de albină sunt un aliat de nădejde împotriva durerilor, în special celor de spate, de genunchi sau articulații.

Conform mai multor studii, ceaiul de chimen poate fi de ajutor în procesul de slăbire. Acesta reglează apletitul și combate balonarea.


 

CITEȘTE ȘI:


Pătrunjelul, planta ce tratează bolile de inimă. Curăță rinichii, te ajută să slăbești și are beneficii de care nu știai

Ingredientul cu efect antiinflamator, pe care îl ai în bucătărie. Combate cancerul și te scapă de răceală și tuse


 

Condimentul care combate durerile de spate. Alungă oboseala

Chimenul, condimentul care combate durerile de spate este folositor și pentru piele. Potrivit livadacuceai.ro, chimenul este folosit tot mai des în compoziția cremelor și a unguentelor, având rolul de a ameliora aspectul pielii, hidratează pielea și elimină semnele de oboseală.

Totodată, chimenul reglează nivelul zahărului din sânge. Consumul regulat ajută la reducerea glicemiei și micșorează rezistența la insulină, fiind recomandat persoanelor care suferă de diabet de tip 2.

Pe lângă beneficii, acest condiment are și contraindicații. Consumat în cantități mari poate avea efecte negative asupra digestiei.
 

CITEȘTE ȘI:

Condimentul ce întărește sistemul imunitar și scade riscul de infarct. E un aliat în lupta cu cancerul și bacteriile

Planta care reduce stresul din organism și calmează artrita. Însă consumată în cantități mari devine TOXICĂ

Ultimele Stiri
abonare newsletter