Actualitate

FOTO. Progres spectaculos pe A3, Nădăşelu-Zimbor. Lucrările avansează în ritm alert

Lucrările pe tronsonul de 30 de kilometri dintre Nădăşelu şi Zimbor progresează. Acestea ar trebui finalizate în 2023.

 

 


Lucrările de pe lotul Nădăşelu-Zimbor al Autostrăzii Transilvania, construit de antreprenorul român UMB, avansează în ritm alert, iar progresul este vizibil după doar câteva luni de la startul şantierului, notează Asociaţia Pro Infrastructura.

 


„Lucrări spectaculoase în superbele şi capricioasele dealuri transilvănene pe Autostrada A3 Nădăşelu-Zimbor”, au scris pe Facebook cei de la Asociaţia Pro Infrastructura.

„Antreprenorul general, UMB, a turat motoarele şi progresul este vizibil după doar câteva luni de la startul şantierului, volumele excavate în acest scurt timp fiind impresionante. Nici subcontractorul Zublin, recunoscut ca lider în România pe execuţia de piloţi foraţi, nu se lasă mai prejos, aducând pe lot 9 foreze pe care le-a pus la muncă în apropierea nodului Nădăşelu (începutul filmării din dronă). Sperăm că antreprenorii îşi vor păstra efervescenţa în teren şi le dorim cât mai PUŢINE alunecări de teren serioase (au deja trei la activ) şi probleme care ar putea împinge inaugurarea celor 30 de km din #AutostradaTransilvania după 2023”, se arată în postare.


„Verde” pentru tronsonul Mihăiești-Zimbor al Autostrăzii Transilvania

Ministerul Transporturilor anunță că a emis joi, 1 iulie, autorizația de construire pentru tronsonul dintre Mihăiești și Zimbor al Autostrăzii Transilvania, proiect care, odată finalizat, va fi „mană cerească pentru inima Ardealului”.

Tronsonul dintre Mihăiești și Zimbor este primul din județul Sălaj al Autostrăzii Transilvania. Pe cei 13 kilometri ai secțiunii se vor construi:


- un nod rutier la Zimbor,
- 11 poduri (2,2 km lungime totală),
- 21 de podețe,
- o parcare de scurtă durată (de-o parte și de alta a drumului).

De asemenea, ministrul Cătălin Drulă a vorbit despre stadiul lucrărilor pe tronsonul Nădășelu - Mihăiești, declarându-se mulțumit de mobilizarea constructorului român, Compania Spedition UMB.


„Acest lot a fost licitat «la pachet» cu unul învecinat, aflat deja în execuție: Nădășelu - Mihăiești, unde am fost în vizită acum două săptămâni. Sunt mulțumit de cum avansează lucrările, iar constructorul român e mobilizat foarte bine în teren”, a transmis Drulă.

Ministrul a adăugat că, din fonduri PNRR (prin Planul Național de Redresare și Reziliență- n. red.), cei 42 de kilometri dintre Nădășelu și Poarta Sălajului ar putea fi gata până în anul 2023.

„Cu bani din PNRR, între Nădășelu și Poarta Sălajului (42 km, proiecte de 2 miliarde de lei) vrem să terminăm lucrările până în 2023”, a arătat Drulă.

CITEȘTE ȘI:

Constructorii autostrăzii Sebeș-Turda s-au „împiedicat” de morminte din Evul Mediu

abonare newsletter