Timp Liber

Cum să trăiești mai mult: Dieta recomandată pentru o viață cât mai lungă

Te-ai gândit vreodată ce poți face pentru a trăi cât mai mult? Dieta recomandată pentru o viață cât mai lungă conține multe legume și fructe.

Cum să trăiești mai mult: Dieta recomandată pentru o viață cât mai lungă Cum să trăiești mai mult: Dieta recomandată pentru o viață cât mai lungă

 

Cum să trăiești mai mult. Dieta care care te ajută să duci o viață cât mai lungă și sănătoasă. Studiile effectuate de specialiști din domeniul sănătății au scos la iveală câteva concluzii interesante cu privire la stilul de viață și dieta persoanelor care ajung să atingă o vârstă înaintată.


Un studiu realizat în Marea Britanie indică faptul că persoanele care urmează diete vegetariene au un risc de mortalitate mai mic.  Studiul a urmărit să evalueze asocierea dintre modelele alimentare vegetariene și mortalitate.

Cum să trăiești mai mult. Dieta recomandată de specialiști

La acest studio au participat 96.469 de bărbați și femei în perioada 2002 și 2007. Participanții la studiu au răspuns la întrebări legate de cantitatea și frecvența cu care consumă alimente nonvegetariene, semivegetariene, pesco-vegetarine și lacto-ovo-vegetarien, respective vegane.


CITEȘTE ȘI:

Simptomele diabetului de tip 1. Semnele care pot indica această afecțiune


Condimentul care combate durerile de spate. Întărește sistemul imunitar și alungă oboseala

Cercetătorii au analizat relația cauză effect în cazul persoanelor care urmează un stil alimentar vegetarian.


Specialiștii au concluzionat în acest studio că: „Au fost detectate asocieri semnificative cu dietele vegetariene pentru mortalitatea cardiovasculară, mortalitatea noncardiovasculară noncanceroasă, mortalitatea renală și mortalitatea endocrină”.

Dieta vegetariană prelungește viața

Asocierile între stilul de viață vegetarian și viața lungă au fost remarcate în special la bărbați.


De altfel, specialiștii care au realizat acest studiu au avertizat. 

„Dacă respecți o dietă vegetariană, șansele să ai probleme cardiacel scad. Poți consuma cel puțin cinci porții de fructe și legume, dacă reduci alimentele bogate în grăsimi saturate și urmărești câtă sare pui în mâncare”, au concluzionat specialiștii.

CITEȘTE ȘI:

Fructe și legume toxice pe piața din România. Vicepreședintele ANSVSA: „Nu au ce căuta pe rafturi”

Chiftele la cuptor. Reteta de post de chiftelute pufoase cu legume

Ultimele Stiri
abonare newsletter