Sănătate

Fructe și legume toxice pe piața din România. Vicepreședintele ANSVSA: „Nu au ce căuta pe rafturi”

Fructe și legume toxice pe piața din România. Vicepreședintele ANSVSA a făcut un anunț îngrijorător pentru toți românii.

Fructe și legume toxice pe piața din România Fructe și legume toxice pe piața din România

Mihai Ponea, vicepreședintele ANSVSA, a prezentat un raport despre produsele neconforme găsite în magazinele din România. Din păcate, tot mai multe fructe și legume toxice ajung în România.

Ponea a vorbit despre diferite pesticide și substanțe interzise care sunt folosite pentru fructele aduse din Turcia, China și Egipt.


CITEȘTE ȘI:

Planta ce întărește imunitatea, cu beneficii pentru organism. Tratează bolile de inimă și curăță rinichii



Planta care previne anemia. Scade riscul infarctului și reglează tensiunea arterială

„Ceea ce este pe piața din România este controlat sanitar-veterinar de inspectorii ANSVSA. Iar, din punctul meu de vedere, să fie pe piață operatorii care au obligația să pună pe piață, și să o facă cu fructe și legume neconforme, eu o consider crimă împotriva consumatorilor, iar acțiunile coercitive trebuie să fie de înalta speță. Aici nu trebuie să ne jucăm", a declarat Mihai Ponea pentru Antena 3.ro.


Fructe și legume toxice, blocate la intrarea în țară

Vicepreședintele ANSVSA a anunțat că 90% dintre produsele toxice au fost retrase la intrarea în România și nu au ajuns pe rafturi.

CITEȘTE ȘI:


Băutura care te ajută să slăbești sănătos, fără efort. Arde grăsimile și întărește sistemul imunitar

Leguma care îmbunătățește vederea. Previne cancerul, tratează infecțiile și e recomandată pentru slăbire


„Am impus supermarketurilor, și în 2022, o frecvența crescută a recoltării de probe pe legume și fructe, pentru că există un risc, în special la cele venite din Turcia, China sau Egipt. Marea majoritate, peste 90%, au fost retrase la intrarea în România, nu au ajuns pe piață. Ele nu trebuie să ajungă pe rafturi. Este o crimă. Și mai ales pe lanțurile de supermarketuri. Și asta este o lupta pe care o ducem continuu, zi de zi. În anul 2021 am retras sute de tone de legume și fructe și am și închis platforme", a mai spus acesta pentru sursa menționată.

Fructe și legume toxice extrem de periculoase

Fructele și legumele care sunt stropite cu diferite substanțe periculoase pot fi extrem de periculoase pentru organismul uman. Ele pot provoca stări de greață sau pot duce la diferite boli grave în funcție de substanțele folosite.

CITEȘTE ȘI:

Pătrunjelul, planta ce tratează bolile de inimă. Curăță rinichii, te ajută să slăbești și are beneficii de care nu știai

Planta care îmbunătățește sistemul imunitar. Reglează metabolismul și menține ficatul sănătos

abonare newsletter