Parc industrial, centru olimpic sportiv sau chiar aquapark sunt propunerile autorităților pentru Sălicea, acolo unde au loc dezbateri aprinse pe marginea noului Plan Urbanistic General (PUG) al comunei. Satul deține sute de hectare neexploatate, iar presiunea imobiliară devine tot mai mare.
De Rusalii, accesul în interiorul bazelor sportive din Gheorgheni și „La Terenuri” din Mănăștur nu va fi permis. Cei care vor să le viziteze o pot face doar în spațiile exterioare.
Contractul pentru proiectul viitorului parc multifuncțional din Florești, pe modelul Bazei Sportive din cartierul Gheorgheni, urmează să fie semnat în perioada următoare. În cel mai scurt timp, administrația va putea emite ordinul de începere a lucrărilor.
Studenții vor avea 75% reducere în bazele sportive publice, dar şi la muzee, concerte, spectacole de teatru, operă, film, în limita bugetelor aprobate.
Apa din pârâul Calvaria este poluată, atenționează activistul de mediu Adrian Dohotaru. Clujeanul este de părere că poluarea ar putea proveni de la substanțele chimice folosite pentru curățare în Baza Sportivă „La Terenuri”.
De anul viitor, cei care vor utiliza baza sportivă „La Terenuri” vor trebui să plătească între 1,5 și 72 de lei dacă utilizarea parcarea. Comparativ, șoferii care aleg să vină cu mașina la baza sportivă din Gheorgheni nu scot niciun ban din buzunar.
Un nou complex de cercetare, dezvoltare și inovare va fi realizat de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai, în cartierul Lomb. Planul urbanistic zonal al viitorului Science Campus Cluj a fost lansat în consultare publică.