Sănătate

Centrul de Îngrijiri Paleative „Sfântul Nectarie”, un deceniu de activitate. Peste șase mii de pacienți cu afecțiuni cronice grave au beneficiat de asistență medicală

Se împlinesc 10 ani de la deschiderea Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca. Mii de pacienți cu afecțiuni oncologice și boli cronice progresive au beneficiat de asistență medicală.

Un deceniu de activitate în cadrul Centrului de îngrijiri paleative Sf Nectarie din Cluj-Napoca/Foto: Consiliul Județean Cluj Facebook.com Un deceniu de activitate în cadrul Centrului de îngrijiri paleative Sf Nectarie din Cluj-Napoca/Foto: Consiliul Județean Cluj Facebook.com

 

 


Consiliul Județean Cluj s-a implicat activ încă de la început în demersul de înființare a Centrului de Îngrijiri Paliative, sens în care în anul 2007 a pus la dispoziție, în mod gratuit, terenul necesar derulării proiectului, unic în această zonă a Transilvaniei.

 


„Persoanele aflate în situații medicale dificile au nevoie de îngrijire sporită, o atenție aparte și sprijin deplin. 

Numărul mare de pacienți care au beneficiat de serviciile Centrului de Îngrijiri Paleative „Sântul Nectarie” reconfirmă faptul că existența și funcționarea unui astfel de așezământ este foarte importantă. 


Transmit întregii echipe a Centrului mulțumiri pentru activitatea desfășurată, multă putere de muncă și multă sănătate tuturor celor care se confruntă cu boli grave”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Susținerea acordată de Consiliul Județean Cluj Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” a continuat prin aprobarea, în luna octombrie 2022, a punerii la dispoziția Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, tot în mod gratuit, a unui alt teren necesar în scopul extinderii așezământului. 


În suprafață de 800 de metri, terenul se află în proprietatea forului administrativ județean. Astfel, prin construirea unei noi clădiri adiacente, capacitatea Centrului va crește cu 50%.

În prezent, unitatea cuprinde 40 de paturi în regim de spitalizare continuă, farmacie cu circuit închis, un centru de zi, un paraclis și o sală de conferințe. 


Scopul Centrului este de a asigura asistență medicală, spirituală, psihologică şi socială pacienților cu boli cronice progresive, în special oncologice, în stadii avansate de evoluție.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

8 mai - Ziua mondială de luptă împotriva cancerului ovarian. Toate femeile prezintă risc pentru a dezvolta acest tip de cancer

Ultimele Stiri
abonare newsletter