Sănătate

Alexandru Rafila anunță o „strategie” pentru a limita trimiterea pacienților de la stat la privat. „Medicii din instituţiile publice ar trebui să declare pe proprie răspundere că nu direcţionează pacienţi la privat”.

Rafila afirmă că se lucrează la o strategie care să limiteze trimiterea pacienţilor de la stat la privat/Foto: pexels.com
Ministrul Sănătății Alexandru Rafila afirmă necesitatea unor sancțiuni în cazul medicilor din spitalele de stat care trimit pacienții în privat și anunță elaborarea unei „strategii”, prin care cadrele medicale să asume „pe proprie răspundere” că nu direcționează pacienții.


Sănătate

Semnal de alarmă! Construcția spitalelor regionale, inclusiv din Cluj, mult întârziată. Corina Crețu: „Trebuiau demult date în folosinţă, dar din 2018 lucrurile au stagnat”.

Spital Regional de Urgență Cluj, imagine randată/Foto: ANDIS
Spitalul Regional din Cluj, precum și proiectele spitalelor regionale din Iași și Craiova, promise de ani de zile de politicieni, sunt „mult întârziate”, deși ar fi trebuit să fie date deja în folosință, avertizează europarlamentarul român Corina Crețu.

Sănătate

Ministerul Sănătății trimite Corpul de Control la un spital din București. 20 de pacienți ar fi murit în patru zile la secția ATI a unității medicale, după administrarea incorectă a unui medicament.

Corpul de Control al Ministerului Sănătății, la Spitalul Clinic de Uregență „Sf. Pnatelimon”, după ce un asistent medical a sesizat douăzeci de decese la Secția ATI, din cauza administrării greșite a unui medicament/Foto: ATI Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” București
În cadrul Secţiei de Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Bucureștii ar fi decedat, în perioada 4 - 7 aprilie, 20 de pacienţi din cauza administrării incorecte a unui medicament. Ministerul Sănătății trimite Corpul de Control.

Ultimele Stiri

abonare newsletter
banners