Politică
Moțiunea de cenzură, prezentată în Parlament. Ce șanse are moțiunea inițiată de AUR?
Moțiunea de cenzură depusă de parlamentarii AUR împotriva Guvernului Bolojan va fi prezentată joi, de la ora 10:00, în plenul Parlamentului. Ce șanse are să treacă?

Opoziția a inițiat moțiunea de cenzură după ce Guvernul condus de Ilie Bolojan și-a asumat răspunderea pe primul pachet de măsuri fiscale pentru reducerea deficitului bugetar.
CITEȘTE ȘI:
Guvernul și-a asumat răspunderea pentru măsurile fiscale. Premierul Bolojan: Dacă nu luăm aceste măsuri, România s-ar putea întoarce cu 15-20 de ani în urmă
Cu titlul - „Au ruinat ţara şi acum îi obligă pe români să achite nota de plată – afară cu Guvernul ipocrit”, moțiunea va fi prezentată joi, de la ora 10:00, în plenul Parlamentului, informează Agerpres.ro
Moțiunea de cenzură inițiată de AUR, prezentată în Parlament. Ce șanse are să treacă?
Pentru a fi finalizată această procedură, sesiunea extraordinară a Parlamentului s-a prelungit până pe 14 iulie, dată la care va fi dezbătută și votată moțiunea de cenzură, semnată de parlamentari AUR, S.O.S. România, POT și neafiliați.
Moțiunea trece în revistă, începând cu 2019 până în prezent, măsurile luate de Guvernele aflate la Palatul Victoria.
Moţiunea a fost semnată de către 131 parlamentari (91 deputaţi şi 40 senatori).
CITEȘTE ȘI:
Încrederea românilor în Guvern și Parlament, la pământ. Riscuri privind exploatarea polarizării sociale de către „actori statali ostili”.
În condițiile în care Coaliția de guvernare și-a asigurat o majoritate confortabilă în Parlament (294 +17), moțiunea de cenzură are puține șanse de reușită.
Pentru ca moțiunea de cenzură să treacă este nevoie de 233 de voturi.
Moțiunea de cenzură va fi prezentată joi, în plen, de la ora 10:00, urmând să fie dezbătută și votată luni, 14 iulie, de la ora 15:00.
Dacă moțiunea de cenzură va trece, adică dacă va primi votul majorității deputaților și senatorilor, atunci Guvernul Bolojan este demis. Dacă aceasta nu va trece, atunci proiectul pe care Executivul și-a asumat răspunderea este adoptat.
a avizat vinerea trecută primul pachet de măsuri fiscale pentru reducerea deficitului, iar luni și-a asumat răspunderea în Parlament pe acest proiect. Cele mai importante măsuri prevăzute în acest pachet sunt impunerea a două cote de TVA de 11 și 21%, majorarea accizelor pentru alcool, carburanți și țigări, precum și introducerea contribuției de asigurări sociale de sănătate (CASS) pentru pensionarii cu pensii de peste 3.000 de lei.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: