Educație

Protest al salariaților din învățământ pentru creșterea veniturilor. Lider de sindicat: „Majorarea propusă este de-a dreptul jenantă”. Ce vor face parlamentarii clujeni?

Salariații din învățământ protestează, miercuri, pentru a atrage atenția asupra bugetului minim acordat educației pentru următorul an – doar 2,1% din PIB, cea mai mică alocare din ultimii 30 de ani. În medie, veniturile din învățământ vor crește cu 5%, în condițiile unei inflații de aproape 17%. Parlamentarii clujeni au fost somați să ia atitudine pentru majorarea bugetului acordat educației.


Politică

USR, inițiativă legislativă pentru îmbunătăţirea colectării datelor de către Institutul Naţional de Statistică: „Statul să-și rezolve problemele în interior”

Deputatul Radu Molnar alături de Senatorii USR au fost prezenți, joi, 9 iunie, la Cluj-Napoca, în care au prezentat raportul de activitate al partidului în Parlamentul României. Printre inițiativele propuse se numără și îmbunătăţirea colectării datelor de către Institutul Naţional de Statistică și contestarea majorările salariale ale demnitarilor la CCR.


Actualitate

Protest în plină pandemie. Ambulanțierii își cer drepturile promise

Federaţia Naţională Sindicală "Ambulanţa" din România organizează, miercuri, în intervalul orar 10:00 - 12:00, în Bucureşti şi în toate serviciile de ambulanţă din ţară, un protest pe fondul nemulţumirilor generate de amânarea proiectelor cu impact asupra personalului şi organizării serviciilor de ambulanţă.

Ultimele Stiriabonare newsletter
banners