Externe

Rusia înăsprește pedepsele pentru „sabotori”: „Va fi cât se poate de aspră”

Deputaţii ruşi au adoptat o nouă lege ce prevede pedepse grele cu închisoarea pentru „sabotori” subliniind emergenţa ameninţărilor teroriste, inclusiv din partea unor cetăţeni străini, pe fondul războiului.

Deputaţii ruşi au adoptat o nouă lege ce prevede pedepse grele cu închisoarea pentru „sabotori” subliniind emergenţa ameninţărilor teroriste, inclusiv din partea unor cetăţeni străini, pe fondul războiului/ Foto: pixabay.com Deputaţii ruşi au adoptat o nouă lege ce prevede pedepse grele cu închisoarea pentru „sabotori” subliniind emergenţa ameninţărilor teroriste, inclusiv din partea unor cetăţeni străini, pe fondul războiului/ Foto: pixabay.com

 

 


Deputaţii ruşi au adoptat miercuri o nouă lege ce prevede pedepse grele cu închisoarea pentru „sabotori”, subliniind emergenţa ameninţărilor teroriste, inclusiv din partea unor cetăţeni străini, pe fondul conflictului din Ucraina.

 


Anul acesta, autorităţile ruse au adoptat mai multe legi pentru a contracara orice ameninţare percepută la nivel naţional împotriva intervenţiei lansate în urmă cu aproape 10 luni în Ucraina.

Camera inferioară a parlamentului rus a anunţat într-un comunicat că deputaţii au aprobat în a treia şi ultimă lectură un set de măsuri menite să „protejeze ţara şi cetăţenii noştri de ameninţări teroriste şi de sabotaj”.


„Pedeapsa împotriva sabotorilor va fi cât se poate de aspră”

„Federaţia Rusă desfăşoară o operaţiune specială, acceptă în acelaşi timp refugiaţi şi rămâne deschisă intrării şi ieşirii de cetăţeni străini pe teritoriul său”, a declarat preşedintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, citat în comunicat. 

„Pedeapsa împotriva sabotorilor va fi cât se poate de aspră”, a adăugat Volodin.
Legea, care mai trebuie aprobată de Camera superioară a parlamentului, apoi semnată de preşedintele rus Vladimir Putin, prevede închisoare pe viaţă pentru participare la activităţi de sabotaj, finanţarea lor sau recrutarea altor persoane care să participe la acestea. Orice persoană care se raliază unui „grup de sabotaj” este pasibil de o pedeapsă de până la zece ani de închisoare, în timp ce persoanele recunoscute drept complice la acte de terorism sau de sabotaj sunt pasibile de o pedeapsă maximă cu închisoarea de 20 de ani.


În ultimele luni, Rusia a fost victima unei serii de incidente, în special explozii, asupra unor baze militare şi infrastructuri importante, atacuri pe care Moscova le atribuie Ucrainei.
Rusia continuă să denumească drept „operaţiune militară specială” invazia pe care a declanşat-o asupra Ucrainei la sfârşitul lui februarie.

CITEȘTE ȘI:

533 de jurnaliști din toată lumea se află în închisoare. Numărul jurnaliștilor uciși, în creștere

Moldova și Georgia nu vor putea evita războiul, susține un expert ucrainean în securitate. „Ucraina va face totul pentru a preveni atacul Rusiei”

Ultimele Stiri
abonare newsletter