Forțele ruse au lansat un atac cu drone asupra unor obiective din Ucraina aflate în apropierea graniței cu România în noaptea de 28 spre 29 aprilie, potrivit Ministerului Apărării Naționale (MApN).
Acordul propus de SUA și posibilitatea ca administrația Trump să abandoneze negocierile de pace, să dea vina pe Kiev și să normalizeze relațiile cu Moscova ar pune Europa în fața unei alegeri complicate, ar afecta unitatea în UE și ar putea duce la o ruptură în NATO.
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat sâmbătă Rusia că a încălcat încetarea focului pe care omologul său rus Vladimir Putin tocmai o anunțase pentru Paște și pe care Ucraina s-a angajat să o respecte.
România nu va trimite niciun militar în Ucraina, dar țara noastră ar putea fi un hub de transport pentru forțele desemnate, în cazul unui plan de pace în țara vecină, a transmis Ilie Bolojan.
Liderii europeni s-au reunit duminică la Londra într-un summit crucial pentru viitorul Ucrainei, încercând să preia controlul negocierilor de pace din mâinile SUA și să prezinte un front unit în contextul deteriorării relațiilor dintre Kiev și Washington.
În contextul tensiunilor dintre administrația Trump și Kiev, deputatul Ovidiu Cîmpean, vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputaților, accentuează necesitatea unei colaborări transatlantice strânse împotriva regimurilor dictatoriale.