Administrație

Primăria Florești a eliberat autorizația de construire pentru Spitalul Regional Cluj. Pivariu: Urmează lansarea licitației pentru execuție

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat semnarea autorizației de construire pentru viitorul Spital Regional de Urgență Cluj. Urmează lansarea licitației pentru prima etapă de lucrări pentru realizarea spitalului din Florești care va deservi regiunea de nord-vest a României.

Autorizația de construcție a SRU Cluj, semnată de Primăria Florești/Foto: Sedință Consiliu local Florești Bogdan Pivariu Facebook.com Autorizația de construcție a SRU Cluj, semnată de Primăria Florești/Foto: Sedință Consiliu local Florești Bogdan Pivariu Facebook.com

 

 


La mijlocul lunii martie, ministrul Sănătății Alexandru Rafila anunța că proiectarea Spitalului Regional Cluj urmează să fie finalizată în primăvara (aprilie-mai 2023) acestui an. 

 


Săptămâna trecută și Consiliul Județean Cluj anunța că proiectul Spitalului Regional din Cluj intră într-o nouă fază de realizare. 

„Am emis astăzi autorizația de construire pentru Spitalul Regional de Urgență (SRU) Cluj”, a declarat primarul Floreștiului în deschiderea ședinței de Consiliu local de joi.


Bogdan Pivariu a mulțumit tuturor actorilor implicați în proces, de la primarul Clujului Emil Boc la președintele Consiliului Județean Alin Tișe. 

„Mă bucur că am reușit să dăm o nouă direcție Floreștiului. 


Până la mandatul meu, autorizațiile de construire erau date preponderent pentru imobile care aveau ca singur obiectiv profitul dezvoltatorilor.

De această dată am semnat autorizația de construire pentru Spitalul Regional de Urgență-Cluj.


Continuăm să consolidăm importanța Floreștiului în zonă și prin această investiție atât de necesară.

Investiția în Spitalul Regional de Urgență-Cluj, se ridică la 540 de milioane de euro, finanțarea fiind asigurată prin Programul Operațional Regional. Unitatea spitalicească se va întinde pe o suprafață de peste 150.000 mp. Va avea 7 etaje, din care 2 subterane, o capacitate de 849 de paturi, din care 81 de A.T.I. și un heliport.

Noul spital va avea și o unitate de mari arși, cu 12 paturi, din care 6 cu propria sală de operație”, a detaliat primarul Bogdan Pivariu pe pagina sa de Facebook. 

Anterior, în cadrul unei intervenții radio locale, Pivariu declarase că toate avizele necesare realizării acestui proiect sunt conforme. 

„Comisia de Urbanism a verificat documentația. Avizele sunt complete, din informațiile pe care le am. Ieri a fost o zi dedicată verificării documentației necesare proiectului SRU Cluj. Proiectul a făcut pași concreți pentru a se implementa”, declara joi primarul Floreștiului Bogdan Pivariu, la un post local de radio. 

Potrivit unei adrese oficiale transmise Consiliului Județean Cluj de către Ministerul Sănătății, primul pachet de lucrări va cuprinde, alături de alte operațiuni pregătitoare, organizarea de șantier și săpătura generală. 

În acest sens, Ministerul Sănătății a solicitat forului administrativ județean sprijin în vederea identificării unui spațiu de depozitare pentru cei aprox. 190.000 de mc de pământ ce se estimează că vor rezulta din săpătură.

Potrivit ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, dintre cele trei proiecte de spitale regionale din Cluj, Craiova și Iași, cel din capitala Moldovei este cel mai avansat, astfel încât construcția spitalului ar putea demara în toamna acestui an (septembrie 2023).

Joi, 27 Aprilie 2023, primarul comunei Florești a anunțat semnarea autorizației de construire pentru viitorul Spital Regional de Urgență Cluj. La mijlocul acestei luni, primarul Floreștiului anunța că după semnarea autorizației de construire proiectul va parcurge traseul normal - licitația pentru amenajări, iar apoi licitația propriu-zisă pentru execuția Spitalului Regional de Urgență care va fi edificat în comuna Florești.

Spitalul Regional de Urgență de la Cluj va funcționa ca spital de urgență de nivel înalt, ce va fi organizat, în premieră, pe centre de servicii, urmând a utiliza tehnologii medicale avansate. Estimarea este că edificarea spitalului va dura patru ani de la semnarea contractului de execuție, valoarea totală a investiției implementate prin Ministerul Sănătății fiind de 540 de milioane de euro.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Autorizația de construire pentru viitorul Spital Regional Cluj va fi eliberată „cu celeritate”. Proiectul are nevoie de avize suplimentare

Primul spital regional ar putea fi funcțional în 2027. Nu va fi cel din Cluj, în ciuda promisiunilor!

Se pregătește șantierul viitorului Spital Regional de Urgență din Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter