Administrație

Se pregătește șantierul viitorului Spital Regional de Urgență din Cluj

Tema proiectului Spitalului Regional de Urgență Cluj a intrat în dezbaterea comisiilor din Primăria Florești. Etapa de proiectare a viitorului spital urmează să fie încheiată în mai 2023, iar între timp au loc primele pregătiri pentru deschiderea șantierului.

Proiectul Spitalului Regional Cluj, în dezbaterea Primăriei Florești/Foto: Bogdan Pivariu Facebook.com Proiectul Spitalului Regional Cluj, în dezbaterea Primăriei Florești/Foto: Bogdan Pivariu Facebook.com

 

 


Recent, Primăria Florești a găzduit o ședință de lucru în care au fost invitați o parte din actorii implicați în etapa de pregătire a proiectului Spitalului Regional de Urgență Cluj.

 


În cadrul ședinței au participat Cristina Gafton - Managerul de Proiect pentru Spitalele Regionale din Cadrul Ministerului Sănătății, Vasile Neamțu - Director General Compania de Apă Someș, reprezentanții D.R.D.P. Cluj, proiectantul general al proiectului - Aduro Impex SRL, reprezentanții Unității Militare Florești, reprezentanții rețelelor de gaz DelGaz Grid, precum și reprezentanții rețelelor de internet și telefonie

Dezbaterea pe marginea temelor specifice etapei de pregătire a șantierului lucrării a vizat și identificarea soluțiilor necesare pentru demararea cât mai rapidă a proiectului, potrivit anunțului făcut de primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu. 


Proiectul Spitalului Regional Cluj urmează să primească autorizația de construire în perioada următoare.

Până la eliberarea autorizației de construcție pentru SRU Cluj, mai sunt necesare o serie de avize, potrivit reprezentanților administrației din Florești.


În prezent, proiectul Spitalului Regional Cluj este analizat la nivelul Primăriei Florești. 

Odată cu obținerea ultimelor avize necesare (precum avizul de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență), proiectul va primi și autorizația de construire, potrivit asigurărilor oferite de Primărie.


Pachetul de lucrări pentru prima etapă la realizarea SRU Cluj include:

Lucrări pentru relocarea/protecția utilităților

Lucrări pentru excavări (sistematizare și incintă)

(2.1) Execuție perete mulat și zid de sprijin parcare exterioară

(2.2) Săpătură generală

(2.3) Epuismente

Organizarea de șantier

Alte lucrări propuse de Prestator, cu supunerea spre aprobarea Achizitorului, potrivit datelor actualizate de autorități. 

Licitația pentru a doua fază a lucrărilor este proiectată pentru luna august 2023 (cel târziu).

La mijlocul lunii martie, ministrul Sănătății Alexandru Rafila anunța că proiectarea Spitalului Regional Cluj urmează să fie finalizată în primăvara (aprilie-mai 2023) acestui an.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Proiectarea Spitalului Regional Cluj, finalizată în primăvara acestui an. Rafila: „Ne dorim să avem cât mai rapid, până la finalul anului 2027, cele trei spitale funcționale”

Autorizația de construire pentru viitorul Spital Regional Cluj va fi eliberată „cu celeritate”. Proiectul are nevoie de avize suplimentare

Ultimele Stiri
abonare newsletter