Administrație

S-a emis acordul de mediu pentru Centura Metropolitană a Clujului, după aproape doi ani

Agenţia pentru Protecţia Mediului Cluj a anunțat că a emis abia acum, acordul de mediu pentru Centura Metropolitană.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Cluj a anunțat că a emis abia acum, acordul de mediu pentru Centura Metropolitană/ Foto: Facebook - Agenţia pentru Protecţia Mediului Cluj Agenţia pentru Protecţia Mediului Cluj a anunțat că a emis abia acum, acordul de mediu pentru Centura Metropolitană/ Foto: Facebook - Agenţia pentru Protecţia Mediului Cluj

 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Cluj a anunțat că a finalizat procedura de reglementare pentru proiectul de centură metropolitană a municipiului Cluj-Napoca și a emis acordul de mediu.


 

Potrivit documentului APM Cluj este vorba despre  – Etapa I – Drum Transregio Feleac TR 35 – Centura Metropolitană -  din cadrul proiectului general Drum Transregio Feleac TR 35.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


„Agenția pentru Protecția Mediului Cluj informează opinia publică că a finalizat procedura de reglementare pentru proiectul «ETAPA I – DRUM TRANSREGIO FELEAC TR 35– CENTURA METROPOLITANĂ- din cadrul proiectului general DRUM TRANSREGIO FELEAC TR 35» pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca; comuna Florești: satele Florești și Luna de Sus; comuna Gilău: sat Gilău; comuna Baciu: satele Baciu, Suceagu și Popești; comuna Apahida: satele Apahida, Sânnicoară și Subcoastă; comuna Feleacu: sat Feleacu; comuna Căpușu Mare: sat Căpușu Mare, județul Cluj, titular: MUNICIPIUL CLUJ-NAPOCA/ COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE ȘI DRUMURI DIN ROMÂNIA – CNAIR și a emis Acordul de mediu nr. 5 din 28.06.2022

Acordul de mediu prezintă proiectul propus, descrie impactul asupra mediului înconjurător și stabilește condițiile și măsurile care trebuiesc respectate, atât în perioada de construire a proiectului, precum și în faza de operare. Prin programul de monitorizare a factorilor de mediu se va urmări derularea proiectului și modul în care va fi influențată calitatea mediului înconjurător. În perioada de emitere a acordului de mediu, APM Cluj, în colaborare cu beneficiarii proiectului, proiectanții, evaluatorii de mediu și cu consultarea publicului, au elaborat o variantă care să nu aibă impact negativ semnificativ asupra mediului. Procedurile de obținere a avizului și a acordului de mediu s-au derulat pe parcursul a aproximativ 2 ani, în conformitate cu legislația și standardele naționale și europene de mediu, și în acord cu nevoia de dezvoltare urbană a zonei metropolitane Cluj-Napoca”, a anunțat Agenția pentru Protecția Mediului Cluj.


Drumul Transregio Feleac TR35 este important deoarece acesta va asigura atât tranzitul pe axa principală Vest - Est în municipiul Cluj-Napoca, conectând arii de interes urban și periurban (Gilău-Florești-Cluj-Napoca-Apahida), cât și conexiunea cu autostrada A3 și Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj- Napoca. Prin realizarea acestui obiectiv vor fi decongestionate sectoare cu frecvente aglomerări actuale și va crește gradul de siguranță a traficului rutier, asigurându-se astfel o infrastructură sustenabilă, bazată pe conectivitate și accesibilitate regională, în contextul cererii de transport în creștere. 

 


 

CITEȘTE ȘI:

Guvernul a aprobat drumul expres ce va lega Clujul la Autostrada Transilvania. Boc: „Va scoate traficul din zona Baciu și B-dul Muncii”

Ce se mai întâmplă cu centura metropolitană? Boc: „În august sperăm că va fi aprobată în Guvern”

Analiză „la sânge” a marilor proiecte ale Clujului: „Centura e gestionată prost, metroul e doar o jumătate de metrou”

Ultimele Stiri
abonare newsletter