Administrație

Ce se mai întâmplă cu centura metropolitană? Boc: „În august sperăm că va fi aprobată în Guvern”

Emil Boc a anunțat că documentația pentru centura metropolitană a Clujului este în curs de finalizare, iar în luna august aceasta ar putea fi aprobată în Guvern.

Centura metropolitană a Clujului / Foto: arhivă Centura metropolitană a Clujului / Foto: arhivă

 

 


Primarul Emil Boc a anunțat vineri într-o emisiune radio că documentația pentru centura metropolitană va fi finalizată până în luna iulie, când aceasta ar urma să fie aprobată la nivelul municipiului Cluj-Napoca.

 


Ulterior, forma finală a documentației ar urma să fie analizată la Ministerul Transporturilor, dar și interministerial în luna iulie, ca în luna august să ajungă la Guvern.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

În prezent mai este nevoie de un aviz de la Autoritatea Aeronautică Română și un document de la Siguranța Rutieră, susține edilul.


Dacă totul decurge cum trebuie, după ce centura metropolitană va fi aprobată în Guvern, se va trece la etapa de licitație:

„Avem acum de finalizat pe ultimii metri documentația pentru ce înseamnă centura metropolitană a Clujului. Asta este ce am acum pe masă ca obiectiv fundamental: cele 90 de locuri de la creșă să fie în iulie date în folosință, la baza sportivă să fie început procesul de recepție conform graficului la 30 iunie și să se facă rapid recepția astfel încât în luna iulie să o dăm în folosință. Două obiective importante am pentru luna iulie, dar și să obținem documentele necesare finale de la acordul de mediu, care e undeva în data de 27-28 iunie.


Mai avem de la Autoritatea Aeronautică Română de obținut un aviz, de la Siguranță Rutieră doar un document, astfel încât în luna iulie să aprobăm, dacă ni se va solicita și prin Consiliu Local, forma finală a documentației pentru centura metropolitană astfel încât în luna iulie să intre și în Ministerul Transporturilor, iar după aceea interministerial. În august sperăm că va fi aprobată ca indicatori tehnico-economici în Guvern și după aceea se trece la licitație procedura pentru centura metropolitană”, a declarat Emil Boc vineri, într-o emisiune radio.

CITEȘTE ȘI:

Analiză „la sânge” a marilor proiecte ale Clujului: „Centura e gestionată prost, metroul e doar o jumătate de metrou”

Stadiul LA ZI a celor mai importante lucrări din Cluj-Napoca. Când se vor finaliza centura metropolitană, pasajul de la Tăietura Turcului sau parcurile Clujului?

Ultimele Stiri
abonare newsletter