Actualitate
Sute de muncitori pe sectorul Zimbor – Poarta Sălajului al Autostrăzii Transilvania
Se înregistrează un avans substanțial pe șantierul secțiunii Zimbor – Poarta Sălajului (A3).
Noi imagini de pe șantierul secțiunii de autostradă Zimbor – Poarta Sălajului (A3), publicate recent de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, arată o mobilizare bună în teren.
Avans substanțial pe șantierul secțiunii Zimbor – Poarta Sălajului
Conform datelor oficiale, la mijlocul lunii mai, stadiul lucrărilor a depășit 73%.
CITEȘTE ȘI:
Mobilizare pe secțiunea Nădășelu-Zimbor (A3). Când vom putea circula pe cei peste 40 km de autostradă de la Cluj la Sălaj?
UMB a mobilizat 460 de muncitori și 125 utilaje pe secțiunea Zimbor – Poarta Sălajului, iar ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a denunțat recent informațiile privind blocarea lucrărilor în teren.
Astfel, „constructorul UMB nu are niciun fel de planuri de restructurare, de eficientizare și retragere de pe unele șantiere”, a declarat luni ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, citat de economedia.ro
În spațiul public au circulat informații potrivit cărora UMB urma să se retragă de pe șantierele de pe Autostrada Transilvania, informație dezmințită de autorități.
În cazul unei mobilizări bune în teren, sunt șanse reale ca antreprenorul UMB să dea în trafic cei 12,24 kilometri de pe secțiunea Zimbor-Poarta Sălajului la final de 2025.
„Trebuie doar să mențină ritmul actual și să rezolve cât mai rapid cu proiectarea ca să se emită autorizația de construire în nodul Românași (Poarta Sălajului) cât mai curând posibil.
Rămâne de văzut dacă atât UMB cât și CNAIR se vor mobiliza suficient, în teren și birocratic, ca să inaugureze spre finalul acestui an 12 sau 27 kilometri din Autostrada Transilvania. Sau nimic, în scenariul pesimist”, semnala Asociația Pro Infrastructura în martie 2025.
Astfel, la finalul acestui an, 27 km de autostradă ar putea fi deschiși circulației între Topa Mică și Poarta Sălajului, dacă compania de drumuri rezolvă birocrația necesară privind nodul rutier de la Românași, iar constructorul UMB se mobilizează în teren.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: