Actualitate

Doi ursuleți drăgălași, alături de ursoaică, filmați în pădurile Parcului Natural Apuseni. VIDEO

Doi ursuleți drăgălași, alături de ursoaică și un al patrulea urs, au fost filmați în pădurile Parcului Natural Apuseni. Atenție! Imagini nespus de frumoase.

Doi ursuleți drăgălași, alături de ursoaică și un al patrulea urs, au fost filmați în pădurile Parcului Natural Apuseni. Atenție! Imagini nespus de frumoase/ Foto: captură ecran video Parcul Natural Apuseni Doi ursuleți drăgălași, alături de ursoaică și un al patrulea urs, au fost filmați în pădurile Parcului Natural Apuseni. Atenție! Imagini nespus de frumoase/ Foto: captură ecran video Parcul Natural Apuseni

 

 


Două camere de supraveghere amplasate în Parcul Natural Apuseni au surprins mai multe imagini cu ursoaica și doi puiuți. 

 


În primul cadru se poate observa ursoaica, iar în colțul din stânga un al doilea urs. După câteva secunde din partea dreaptă apare un ursuleț care dispare rapid din cadru.

CITEȘTE ȘI:
Jurnaliști, AMENDAȚI pentru că au filmat în Parcul Natural Apuseni: „Am fost împiedicați printr-un ordin abuziv”
„Rupere de nori” în Apuseni. Inundații într-o zonă de campat din Poiana Glăvoi - VIDEO

A doua filmare a surprins doi ursuleți drăgălași care se bucură de iarna caldă din Apuseni.


Aria protejată naturală de tip mixt „Parcul Natural Apuseni”

Primele inițiative în vederea constituirii unui parc în această zonă îi aparțin lui Emil Racoviță, însă Parcul Natural Apuseni a fost înființat de abia în anul 1990. Acesta se întinde pe trei județe (Alba, Cluj și Bihor). În anul 2009, în cadrul Galei Premiilor „EDEN” de la Bruxelles, Parcul Natural Apuseni a fost premiat ca destinație turistică de excelență.

Parcul Natural Apuseni reprezintă o zonă montană cu forme de relief diversificate, vârfuri, abrupturi stâncoase, chei, văi, ponoare, avene, peșteri.


Vegetația este una specifică în cea mai mare parte habitatelor montane, cu păduri de conifere sau de foioase, păduri în amestec, tufărișuri de arbuști și ierburi de luncă, de pajiște sau de stâncărie.

Fauna parcului este una diversificată și bine reprezentată de mai multe specii de mamifere (urs, căprioară, capra neagră, lup, vidră, veveriță, arici, șoarece de câmp, liliac), păsări (cocoșul de munte, acvila de munte, corb, uliu) pești (păstrăv, scobar, clean), reptile și amfibieni (șopârla, vipera, salamandra).


În interiorul parcului, pe teritoriul județului Cluj, întâlnim câteva obiective turistice, precum Cascada Vălul Miresei, Molhașele din Valea Izbucelor, Stațiunea Beliș-Fântânele.

CITEȘTE ȘI:

Pădurea, prin ochii unui urs! Video incredibil cu peripețiile unui urs într-o pădure invadată de oameni

Imagini amuzante. Un urs a fost surprins de cameră în timp ce se scarpină de scoarța unui copac. VIDEO

abonare newsletter