Ştiri din Transilvania

Imagini amuzante. Un urs a fost surprins de cameră în timp ce se scarpină de scoarța unui copac. VIDEO

Imagini amuzante. Un ursuleț a fost surprins de cameră în timp ce se scarpină de scoarța unui copac, în Parcul Național Retezat.

Imagini amuzante. Un ursuleț a fost surprins de cameră în timp ce se scarpină de scoarța unui copac, în Parcul Național Retezat/ FOTO: captură ecran Parcul Național Retezat National Park/Facebook

 

 


Un urs a fost surprins de o cameră de supraveghere în timp ce se scărpina de un copac în Parcul Naţional Retezat, specialiştii apreciind că prezenţa acestuia demonstrează că şi celelalte specii de animale din habitatul său se află într-o stare bună, iar ecosistemul este unul sănătos.

 


„Prezenţa ursului brun (Ursus Arctos) în Parcul Naţional Retezat demonstrează încă o dată complexitatea mediului natural şi diversitatea habitatelor naturale prezente aici. Existenţa populaţiei de urs demonstrează că şi celelalte specii de animale din habitatele ursului sunt menţinute într-o stare bună de conservare. Carnivorele mari, aflate în vârful piramidei trofice, sunt elemente cheie în relaţiile ecologice ce guvernează cadrul natural şi dovada vie a unui ecosistem sănătos”, au notat reprezentanţii Administraţiei Parcului Naţional Retezat (APNR).

În urmă cu trei zile, specialiştii APNR au prezentat, pe aceeaşi pagină, imagini cu mai multe exemplare „minunate” de lup care se aflau într-un luminiş din pădure. Supranumit şi „sanitarul pădurii”, lupul se hrăneşte şi cu animalele slabe sau bolnave de pe teritoriul lui, contribuind astfel la sănătatea naturii.


Datorită habitatelor sale diverse, naturale sau puţin modificate de intervenţia umană, Parcul Naţional Retezat adăposteşte un număr de 55 de specii de mamifere, peste 23% din mamiferele terestre ale Europei. Parcul oferă condiţii pentru supravieţuirea celor mai importante dintre carnivorele mari europene, cum sunt râsul, ursul şi lupul. Parcul Naţional Retezat este unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva. 

 

CITEȘTE ȘI:

Prinsă „cu mâța-n gură”, în cartierul Între Lacuri! Vulpile ies „la prădat” chiar și în centrul Clujului. FOTO

Atac al urșilor, în comuna Mica. Vițel, omorât în țarc - FOTO

Bărbat, ATACAT de URS în Sibiu. Autoritățile au trimis mesaje RO-ALERT

Ultimele Stiri
abonare newsletter