Actualitate

Pădurea, prin ochii unui urs! Video incredibil cu peripețiile unui urs într-o pădure invadată de oameni

Pădurile din Carpați dispar într-un ritm alarmant. Greenpeace România a realizat un video cu pădurea invadată de om, văzută prin ochii unui urs.

Pădurile din Carpați dispar într-un ritm alarmant/ FOTO: captură ecran Youtube Greenpeace Romania Pădurile din Carpați dispar într-un ritm alarmant/ FOTO: captură ecran Youtube Greenpeace Romania

 

 


Un studiu realizat de Greenpeace în toate țările unde se întinde lanțul Munților Carpați arată că în medie, în fiecare oră, pierdem o suprafață echivalentă cu cinci terenuri de fotbal, în urma extracției de lemn.

 


În videoclipul realizat de Greenpeace România se pot vedea peripețiile unui urs într-o pădure invadată de oameni.

 


Filmarea începe cu ursul care se trezește și merge prin pădure. Pe fundal se aud sunete de drujbă în momentul în care trece printr-un loc cu copaci tăiați. Filmarea continuă cu mai mulți turiști care și-au amplasat corturile și au început să facă focul. La vederea ursului tinerii au început să-l gonească.

Ursul speriat fuge și ajunge în mijlocul acțiunii, într-o zonă unde sunt culcați la pământ mai mulți copaci, iar protagonistul videoclipului este gonit, din nou, de oamenii care au tăiat copacii.


Din cauza defrișărilor tot mai mulți urși ajung pe șosele unde sunt în pericol să fie loviți de mașini

CITEȘTE ȘI:

Urs, lovit pe un drum din Cluj! Animalul nu a mai putut fi salvat, din cauza stării grave
Urs, LOVIT dur de o mașină. Animalul a rămas în agonie pe marginea drumului. FOTO

Pe lângă pericolul de a fi loviți de mașină, urșii ajung „amuzamentul” șoferilor care le aruncă dulciuri sau îi pun să facă lucruri amuzante pentru a fi filmați. O problemă care este explicat în videoclipul celor de la Greenpeace este poluarea. Persoanele care merg prin drumeții aruncă pet-uri, hârtii și mai multe gunoaie în apă și pe iarbă.


Pădurile din Carpați, în pericol

Imaginile din satelit analizate de Greenpeace și verificările din teren ale activiștilor de mediu arată că pădurile din Carpați dispar într-un ritm alarmant. Potrivit sursei citate, în medie  în fiecare oră pierdem o suprafață echivalentă cu cinci terenuri de fotbal în urma extracției de lemn. Cele mai multe exploatări forestiere agresive au loc și în parcuri naționale, rezervații naturale sau situri Natura 2000, precum și în multe alte păduri seculare neprotejate.

Raportul arată că în Carpați au loc exploatări forestiere agresive în păduri aflate sub diferite grade de protecție europeană și națională. În ultimele două decenii, peste 7350 km2 din suprafața pădurilor din Carpați au dispărut în urma exploatării industriale a lemnului. Calculele Greenpeace demonstrează că doar 3% din pădurile întregului Lanț Carpatic sunt strict protejate împotriva exploatărilor forestiere și a construcției de noi drumuri. 

 

CITEȘTE ȘI:

DEFRIȘĂRI și drum forestier ILEGAL în Hoia-Baciu? Ocolul Silvic Cluj, prins în CONFLICTUL dintre ecologiști și proprietarii de păduri

Defrișările din Apuseni, subiect de presă în Austria: „260 de mil. de copaci au fost tăiați!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter