Timp Liber

Ce sărbătorim pe 23 martie? E ziua mondială a matematicii

În fiecare zi există o sărbătoare pe care putem să o celebrăm. Pe 23 martie se sărbătorește ziua mondială a matematicii.

Ziua mondială a matematicii - sursă foto: pixabay.com Ziua mondială a matematicii - sursă foto: pixabay.com

 

 


Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar.

 


Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Aşadar, ziua de astăzi cu unele dintre sărbătorile ei ar putea fi ziua preferată a multora dintre noi.


Ziua Mondială a Matematicii

De când pitagoreicii au inventat cuvântul "matematică" în secolul al VI-lea î.Hr., numerele au fost o parte benefică şi provocatoare a vieţii oamenilor. Şi chiar dacă calculatul ne poate părea incitant sau respingător, sărbătorirea Zilei Mondiale a Matematicii (#WorldMathsDay) - celebrate în acest an pe 23 martie, potrivit site-ului Daysoftheyear.com - poate fi extrem de distractivă! Mulţi oameni consideră că matematica este una dintre cele mai dificile discipline, din cauza stricteţii cu care se cer răspunsuri corecte, a conceptelor sale abstracte şi a stresului general pe care îl implică o reuşită. Dar nu vă lăsaţi intimidaţi!

Pentru cei care se luptă cu matematica, Ziua Mondială a Matematicii este o şansă de a vă testa abilităţile, de a le practica şi de a vă implica într-un eveniment mondial care celebrează istoria acestei discipline pentru a îmbunătăţi viaţa elevilor, părinţilor şi profesorilor de pretutindeni.


Creată de dezvoltatorul australian de resurse educaţionale 3P Learning, Ziua Mondială a Matematicii oferă şansa de a lua parte la cea mai mare competiţie online de matematică din lume, folosind motorul Mathletics al 3P Learning. De fapt, vorbim de unul dintre cele mai mari evenimente educaţionale de pe planetă!

Potrivit 3P Learning, Mathletics este folosit de 4 milioane de elevi din întreaga lume pentru a-şi îmbunătăţi cunoştinţele matematice şi a deveni cei mai buni elevi pe piaţa globală. În plus, motorul a fost creat cu intenţia de a promova prieteniile între copiii din diferite culturi, uniţi de dorinţa de a atinge excelenţa în matematică.

În fiecare an, 3P Learning oferă concursul lor internaţional în cadrul iniţiativei lor de a îmbunătăţi vieţile elevilor şi profesorilor din şcolile de pretutindeni, începând cu matematica.

Clasele din şcolile din întreaga lume participă şi găzduiesc competiţii în clasă şi acces gratuit la Mathletics, permiţându-le elevilor să îşi îmbunătăţească viteza şi acurateţea, abilităţile de aritmetică şi de calcul.

Organizată pentru prima dată în 2007, Ziua Mondială a Matematicii, sau World Math Day, a fost celebrată iniţial pe 14 martie (3.14, uneori numită „Ziua Pi”), dar de atunci a fost schimbată în prima zi de miercuri din martie. O Zi a matematicii alternativă este, de asemenea, sărbătorită uneori în luna octombrie.

Oportunitate educaţională specială

Această zi oferă o oportunitate educaţională specială, deoarece le permite profesorilor să descarce resurse online, astfel încât orele de matematică să fie distractive şi constructive în acelaşi timp, ceea ce reprezintă un avantaj atât pentru copii, cât şi pentru profesori şi părinţi!

Competiţia din Ziua Mondială a Matematicii a avut până acum participanţi din peste 98 de ţări, peste 38.000 de întrebări de matematică şi peste 5 milioane de elevi participanţi anual. În momentul de faţă, ea este deschisă şcolilor din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa pentru elevii cu vârste cuprinse între 4 şi 16 ani.

Şcolile care doresc să participe pot achiziţiona un abonament pe site-ul lor şi pot obţine acces la Mathletics. Această zi importantă este în prezent asociată cu World Education Games, un eveniment global pentru toate şcolile care doresc să îmbunătăţească cunoştinţele elevilor lor într-o varietate de subiecte.
 

CITEȘTE ȘI:

Ziua internațională a Sindromului Down, sărbătorită în centrul municipiului Cluj-Napoca: „A fost un moment unic și magic” FOTO/VIDEO

20 martie, Ziua internațională a teatrului pentru copii și tineret: „Să ducem, astăzi, un copil la teatru!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter