Cel mai mare program din România pentru startupuri inovative, FIX Cluj, și-a deschis apelul de proiecte pentru tinerii care locuiesc, studiază sau lucrează în Capitala Ardealului.
Primăria Florești a depus un proiect spre finanțare europeană pentru acordarea unui sprijin de maxim 200.000 de euro pentru 50 de startup-uri.
Veniturile obținute de antreprenorii start-up-urilor sunt în scădere, potrivit unui studiu. Dacă media lunară a veniturilor generate de startup depășea în 2017 1.000 euro, în 2019 a scăzut până la 917 euro
Multe dintre companii nu îşi mai plătesc de bună-voie. Potrivit unui sondaj realizat de platforma iVOX, 45% dintre companiile din România au datorii către alte companii.
Planable, un startup creat de trei tineri din Republica Moldova şi lansat la Cluj, anul trecut, a fost acceptat la Techstars, unul dintre cele mai importante acceleratoare de business din Marea Britanie şi primeşte o investiţie de 120.000 dolari. La ediţia din acest an au fost admise 11 startup-uri din Europa, 7 dintre acestea fiind fondate de femei, la fel cum este şi Planable.
Doi speakeri cu experienţă în SUA şi Sillicon Valey sunt speakerii invitaţi ai unui seminar adresat startupurilor clujene, cu scopul conştientizării lor cu privire la protejarea drepturilor de proprietate intelectuală în domeniul creaţiei şi al inovării.
Un start-up de la Cluj a fost cumpărat de una dintre cele mai mari companii de imprimare 3D din lume. Printivate devine parte din 3D Hubs, iar românul care a fondat startup-ul e chemat la Amsterdam să conducă echipa de cercetare şi dezvoltare a 3D Hubs.
Dacă dai o căutare pe internet despre sectorul IT din România ai putea fi lăsat uşor cu impresia că ţara este pe cale să livreze următorul Facebook. În timp ce sectorul IT din ţară este cu adevărat în creştere are de asemenea o problemă de inovare.