Economie

O echipă de IT-iști din Cluj „a pus gând rău” companiilor care nu-şi plătesc datoriile

Multe dintre companii nu îşi mai plătesc de bună-voie. Potrivit unui sondaj realizat de platforma iVOX, 45% dintre companiile din România au datorii către alte companii.

Un startup din Cluj a investit 150.000 euro în realizarea unei platforme de recuperare a creanţelor care se adresează în special IMM-urilor care nu au departamente juridice proprii și nu pot gestiona intern această activitate.

Cum funcţionează platforma de recuperare a datoriilor

Potrivit legislației în vigoare, înainte de a acționa în instanță clienții rău-platnici, aceștia trebuie notificați oficial în legătură cu debitele restante. Prin utilizarea serviciului oferit de startap-ul clujean, disponibil pe platforma notificarea.ro, companiile pot face acest lucru în câteva minute, promit dezvoltatorii.


„Platforma le oferă companiilor posibilitatea de a rezolva rapid o problemă stringentă și cu impact în activitatea firmei, cum este cea a recuperării datoriilor, crescând gradul de autonomie al acestora, grăbind procesul și simplificând toate aceste demersuri”, spune Ana Maria Morar, Project Manager al platformei.

Serviciul oferă două căi de comunicare: prin poștă electronică, cu raport electronic care atestă transmiterea și recepția mesajului electronic, și prin serviciile poștale sau de curierat, în scrisoare recomandată, cu confirmare de primire și valoare declarată. Documentele care atestă comunicarea notificării către debitor sunt automat introduse în dosarul electronic al notificării comunicate, odată ce recipisele sunt returnate de serviciile poștale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter