Economie

Primăria Florești vrea să acorde sprijin de 10 milioane de euro pentru 50 de start-up-uri

Primăria Florești a depus un proiect spre finanțare europeană pentru acordarea unui sprijin de maxim 200.000 de euro pentru 50 de startup-uri.

 

 


Primarul Bogdan Pivariu a afirmat, într-o conferință de presă, că primăria a depus mai multe proiecte pentru finanțare europeană, între care și unul ce vizează oferirea unui sprijin în valoare totală de 10 milioane de euro pentru cel puțin 50 de startup-uri locale. 

 


Edilul este de părere că acest sprijin ar încuraja dezvoltarea de afaceri locale, crearea de noi locuri de muncă și creșterea sectorului economic din Florești.

„La preluarea mandatului meu, în contul primăriei Florești exista un singur proiect pe fonduri europene, depus în anul 2016. Astăzi, există șapte proiecte depuse deja, unul în curs de depunere și alte două în curs de pregătire. Cinci dintre acestea sunt pe structuri de economie socială. Dacă proiectele vor fi câștigate, prin intermediul lor, primăria Florești va finanța cel puțin 50 de startup-uri cu câte 200.000 de euro. Vorbim de un sprijin de 10 milioane de euro, acordat pentru mediul de afaceri local, care va conduce la crearea de noi locuri de muncă, va aduce plus valoare sectorului economic din Florești și va creea contextul pentru alte finanțări similare în viitor”, a declarat Bogdan Pivariu.


Proiecte europene pentru dotarea școlilor

Alte două proiecte au fost depuse spre finanțare europeană, ce vizează achiziția de dezinfectanți și de echipamente IT pentru școlile din comună.

„De asemenea, avem 2 proiecte depuse pentru achiziționarea de dezinfectanți necesari pentru toate unitățile de învățământ din Florești și avem un proiect de achiziționare de echipamente IT pentru modernizarea învățământului în toate școlile floreștene”, a adăugat Pivariu.


Floreștiul „verde”? Eficientizarea energetică și stații de încărcare pentru mașinile electrice

Primăria a mai depus proiecte pentru eficientizarea energetică a unităților de învățământ din Florești, dar și pentru montarea unor stații de încărcare pentru mașinile electrice.

„Avem în acest moment două proiecte pe care sperăm să reușim să le finanțăm prin intermediul Administrației Fondului de Mediu. În primul rând, vrea să eficientizăm energetic unitățile de învățământ din comuna Florești. Urmează să facem o evaluare a necesarului pentru fiecare unitate de învățământ în parte, de la izolare termică, la modernizarea sistemelor de încălzire și iluminat intern. Demersul are două scopuri principale. Pe de o parte, creșterea confortului și siguranței elevilor și alinierea la standardele comunităților civilizate din punct de vedere al reducerii impactului consumului energetic asupra mediului. 


În plan secundar, ne propunem o aplicație pentru montarea unor stații de încărcare pentru automobilele electrice. La momentul actual, suntem în faza de identificare a posibilelor locații, urmând ca ulterior să realizăm studiul de fezabilitate pentru obținerea finanțării”, a afirmat Pivariu.

CITEȘTE ȘI

90 de tone de gunoaie, ridicate de pe malurile Someșului în Florești. Câte amenzi au fost aplicate?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter