Economie

Ideea unui clujean, cumpărată de olandezi

Un start-up de la Cluj a fost cumpărat de una dintre cele mai mari companii de imprimare 3D din lume. Printivate devine parte din 3D Hubs, iar românul care a fondat startup-ul e chemat la Amsterdam să conducă echipa de cercetare şi dezvoltare a 3D Hubs.

O firmă de imprimare 3D din Olanda a cumpărat firma unui clujean. Sursa foto: www.3dprinterhub.co.uk O firmă de imprimare 3D din Olanda a cumpărat firma unui clujean. Sursa foto: www.3dprinterhub.co.uk

Printivate s-a remarcat cu un soft care optimizează printarea 3D: permite ca modelele să se facă mai repede, din mai puţină materie primă şi cu mai puţine greşeli.

Olandezii de la 3D Hubs, care şi-au extins reţeaua de imprimante în peste 150 de ţări, vor să integreze tehnologia Printivate în propria platformă în ideea că softul îi va ajuta să creeze cea mai eficientă soluţie de printare pentru cei care lucrează în design şi producţie industrială.


Imprimarea 3D este un proces de formare a unui obiect solid tridimensional de orice formă, realizat printr-un proces aditiv, în cazul în care straturi succesive de material sunt stabilite în diferite forme. Imprimarea 3D este, de asemenea, distinctă de tehnicile de prelucrare tradiționale, care se bazează în principal pe eliminarea materialelor prin metode cum ar fi tăiere sau de foraj (procesele substractive).

(Digi24.ro)

Etichete: clujean startup
Ultimele Stiri
abonare newsletter