Desființarea garajelor din cartierele Clujului și crearea de noi locuri de parcare la sol va continua, în condițiile în care municipiul nu mai dispune de terenuri pentru construcția de noi parkinguri supraterane.
Până în prezent au fost demolate peste 5.600 de garaje în cartierele Clujului. Clujenii din zona străzilor Mehedinți și Vidraru, din cartierul Mănăștur, au termen limită de conformare până luna viitoare.
Mult a fost, puțin a mai rămas. Cluj-Napoca a scăpat în ultimii cinci ani de mai bine de jumătate din garajele de tablă, iar în umătorii trei ani ar urma să fie demolate și celelalte.
După lupte „seculare” care au durat peste treizeci de ani, a intrat cumva pe finiș în Cluj-Napoca dărâmarea garajelor, a celor peste zece mii de construcții provizorii și improvizate, „colibe urbane” cu aspect derizoriu, adevărate maghernițe care „ucid” peisajul orașului și civilizația la prima privire.
Un număr de 2150 de garaje au fost demolate de autorități pe parcursul acestui an, pentru amenajarea de noi locuri de parcare, zone verzi și a parcărilor dedicate bicicletelor.
Circa 5.000 de garaje de tablă au mai rămas de demolat în municipiul Cluj-Napoca, a declarat viceprimarul Dan Tarcea, care ar urma să fie desființate în următorii trei ani.
Activistul clujean Adrian Dohotaru reclamă că lucrările de demolare a garajelor din cartierul Mărăști au avut ca efect reducerea spațiului verde și extiderea spațiilor betonate din zona Canalului Morii.
Peste 1.500 de garaje au fost demolate de la începutul anului în cartierele din municipiul Cluj-Napoca. În medie, 100 de garaje demolate aduc 22 de locuri de parcare în plus.