Administrație

7165 locuri de parcare, după demolarea garajelor din ultimii 4 ani la Cluj-Napoca. Procesul continuă.

În ultimii 4 ani, în Cluj-Napoca, au fost create 7165 locuri de parcare după ce au fost demolate mai multe garaje.

Desființarea garajelor din cartiere/Foto: Emil Boc - Facebook Desființarea garajelor din cartiere/Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Au fost desfiinţate 6679 de garaje şi au fost create în locul acestora 7165 de locuri noi de parcare, au transmis reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca. 

 


„Primăria Cluj-Napoca creează locuri noi de parcare în cartierele orașului. Pe parcursul ultimilor 4 ani, Primăria municipiului a demarat procesul de desființare a garajelor din cartierele orașului. Începând cu 2019, spațiul public a fost eficientizat, astfel, prin desființarea a 6679 garaje s-au creat 7165 locuri noi de parcări pentru cetățeni”, au transmis reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca. 

Garajele vor dispărea treptat

Primarul Emil Boc declara în toamna anului trecut că toate garajele din oraş vor dispărea treptat. 


„Garajele trebuie să dispară din Cluj-Napoca pentru a putea crea spații pentru clujeni. Ele vor fi eliminate pas cu pas, respectând legea. Din nefericire, în perioada postcomunistă în care s-au retrocedat terenuri, cu terenuri de sub garaje care fac subiectul retrocedării, iar acolo nu poți să intervii cu buldozerul, pentru că nu mai e proprietate publică, e proprietate privată și aceasta trebuie expropriată sau găsite alte soluții”, explica Emil Boc, în cadrul unei intervenții radio locale.

Proiectul de demolare a garajelor a fost inițiat în 2018 și vizează restructurarea și regenerarea urbană în cartierele municipiului Cluj-Napoca pentru creșterea calității vieții cetățenilor prin îmbunătățirea spațiului urban.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Noi tarife pentru abonamentele de parcare, din 2024, în Cluj-Napoca. Indexarea taxelor cu rata inflației aduce cheltuieli suplimentare pentru șoferi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter