Amenzile pentru aruncarea sau incendierea gunoaielor cresc semnificativ, iar primăriile sunt obligate să colecteze selectiv deșeurile. Pentru Cluj, prelucrarea gunoaielor rămâne o provocare.
Selectare inteligentă a deșeurilor, în Bihor, pentru tot românul. Cetățenii vor fi informați, prin intermediul unei aplicații mobile, cum să selecteze deșeurile pe fracții, ce pot face cu deșeurile voluminoase ori când vor fi ridicate gunoaiele de la poartă.
Consiliul Județean Cluj nu mai vrea să construiască o nouă celulă de depozitare pentru gunoaie în cadrul Centrului de Deșeuri și plătește 40.000 de euro pentru un studiu care îi va permite, ulterior, să ridice o instalație care să transforme deșeurile în energie. În prezent, în cadrul depozitului sunt aproximativ 335.000 tone deșeuri.
Consiliul Judeţean Cluj a anunţat, joi, că deşeurile menajere din judeţ vor putea fi depozitate în perioada următoare, pe o rampă temporară amenajată pe o suprafaţă de 8.700 de mp lângă municipiul Turda unde acestea vor putea fi stocate pe o perioadă de cel puţin un an, până la finalizarea Centrului de Management Integrat al Deşeurilor (CMID). O firmă de salubrizare din Bucureşti a achiziţionat 30 de hectare în extravilanul municipiului Turda pentru viitoarea rampă, iar în cazul în care CMID nu se va finaliza într-un an de zile, aceasta va fi extinsă.
Claudiu Salanţă – responsabilul tehnic al proiectului SMID şi arhitect-şef al judeţului – a “pontat” 273 de ore, dar nu a participat la nicio şedinţă! Cum este posibil?
Consilierul judeţean PNL Mihai Seplecan critică din nou felul în care conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Cluj gestionează banii şi proiectele judeţului.
După ce vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj Ioan Oleleu a recunoscut că Centrul de Deşeuri nu va fi funcţionabil în 2015, a venit rândul managerului de proiect Mariana Raţiu să admită că acest proiect nu va fi gata anul acesta. Ce se va întâmpla la finalului anului 2015 şi cine va suporta pagubele?