Sănătate

Te doare gâtul când te trezești dimineața? Cauze și soluții.

Durerea în gât dimineața este destul de întâlnită, mai ales în timpul sezonului rece, însă ea nu trebuie ignorată. Există două cauze posibile pentru care poți avea acest simptom: ai răcit sau aerul din încăperea în care dormi este mult prea uscat.

Durerea în gât dimineața este destul de întâlnită, mai ales în timpul sezonului rece/ Foto: depositphotos.com Durerea în gât dimineața este destul de întâlnită, mai ales în timpul sezonului rece/ Foto: depositphotos.com

 

 


Aerul rece, vântul, bacteriile și virozele sunt cauze clare pentru care poate apărea durerea în gât. La fel și aerul care are o umiditate mai scăzută de 40%. Cel mai important este să înțelegi care este cauza problemei tale, pentru a putea găsi o soluție optimă și salvatoare!, potrivit Agerpres.ro

 


De exemplu, dacă este vorba de o răceală sau o viroză, vei începe să simți curând și alte simptome, cum ar fi dureri musculare, febră, tuse, nas înfundat, dureri de cap și altele. În acest caz este indicat să apelezi la medicul de familie sau la farmacist pentru a administra un tratament cât mai corect pentru nevoile tale. În tot acest timp este indicat să îți ajuți imunitatea și să apelezi la suplimente cu Vitamina C, Vitamina D, Zinc, Magneziu și nu numai, pentru a ajuta sistemul imunitar să devină mai puternic în timpul sezonului rece.

O altă cauză foarte populară a durerii gâtului este umiditatea scăzută. Cum îți dai seama dacă despre asta este vorba? Foarte simplu! Bea câteva guri de apă sau ceai cald, iar dacă durerea trece după aproximativ 10 minute, înseamnă că aerul uscat este problema cu care te confrunți. De asemenea, dacă te trezești noaptea pentru a bea apă din cauza uscăciunii, acesta ar trebui să fie un alt semn.


Iată cum îmbunătățești calitatea aerului dintr-o cameră!

  • Utilizează umidificatoare:
    Achiziționează un umidificator pentru a adăuga umiditate în aer. O variantă mai accesibilă este să plasezi vase cu apă în cameră sau pe calorifere. Pe măsură ce apa se încălzește, va începe să se evapore și să mărească umiditatea ambientală.
  • Plante de interior:
    Plantele de interior pot contribui la creșterea nivelului de umiditate prin procesul de transpirație. Plante precum ferigi sau orhidee sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a elibera umiditate în aer.
  • Uscarea rufelor în interior:
    Dacă usuci hainele în interior, poți contribui la creșterea umidității. Totuși, asigură-te că ai suficientă ventilație pentru a evita condensul.
  • Aerisire moderată:
    Evită aerisirea excesivă în timpul sezonului rece sau în zilele reci și uscate. Menținerea unei ventilații moderate poate ajuta la păstrarea optimă a nivelului de umiditate în interior.
  • Evită sursele de căldură excesivă:
    Sursele intense de căldură, cum ar fi radiatoarele sau sobele, pot usca aerul. Încearcă să reglezi temperatura pentru a menține un nivel confortabil de umiditate!

Așadar, care este sursa durerii tale de gât? Ia în considerare informațiile de mai sus și tratează problema de la sursă!

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Alertă alimentară. Auchan și Carrefour retrag mai multe produse de pe rafturile magazinelor, inclusiv în Cluj.

6 îndulcitori artificiali de care să te ferești. NU mai cumpăra produsele dacă le regăsești pe etichete!

abonare newsletter