Sănătate

6 îndulcitori artificiali de care să te ferești. NU mai cumpăra produsele dacă le regăsești pe etichete!

La capitolul sănătate, nu toți îndulcitorii sunt creați egal. Iată șase îndulcitori artificiali pe care să îi eviți, mai ales dacă îi vezi menționați pe etichetă!

 

 


Indiferent dacă „prăjiturești”, vrei să-ți îndulcești cafeaua sau să echilibrezi aromele într-o rețetă sărată, îndulcitorii sunt un element de bază în bucătărie. La capitolul sănătate, nu toți îndulcitorii sunt creați egal. 

 


Desigur, toți își fac treaba, aceea de a oferi gustul dulce preparatelor sau băuturilor tale, dar unii îndulcitori pot veni la pachet și cu riscuri îngrijorătoare dacă sunt utilizați prea des. De aceea, poate fi util să știi care sunt cei mai periculoși îndulcitori de care să te ferești.

În trecut, zahărul rafinat era principalul îndulcitor pe rafturile magazinelor alimentare. Acesta poate fi încă unul dintre cele mai comune opțiuni, dar pentru că din ce în ce mai multe persoane caută opțiuni mai puțin calorice, piața alternativelor de zahăr a explodat în ultimii ani. 


Cu numeroase opțiuni disponibile, toate promovând calități diferite, de la conținutul de calorii la gust și utilizare, poți deveni foarte confuz în privința alegerilor pe care să le faci. Dar te ajutăm noi! Iată șase îndulcitori artificiali pe care să îi eviți, iar dacă citești eticheta alimentelor pe care le cumperi și regăsești unul dintre acești îndulcitori, pune produsul înapoi pe raft. Vezi AICI lista completă a îndulcitorilor artificiali de care TREBUIE să te ferești!

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cele mai toxice zodii. Analiza caracteristicilor cele mai provocatoare în astrologie.

Legume care devin TOXICE când nu sunt gătite corect

abonare newsletter