Educație

Concursul de soluții pentru Science Campus Cluj-Napoca a ajuns la etapa jurizării. 17 proiecte înscrise în competiție

Un număr de 17 proiecte au fost înscrise în Concursul internațional de soluții Science Campus Cluj-Napoca. În urma concursului un campus de științe va fi construit în zona Lomb.

Un număr de 17 proiecte au fost înscrise în Concursul internațional de soluții Science Campus Cluj-Napoca/ Foto: Facebook - Universitatea Babeș-Bolyai Un număr de 17 proiecte au fost înscrise în Concursul internațional de soluții Science Campus Cluj-Napoca/ Foto: Facebook - Universitatea Babeș-Bolyai

 

Primăria Cluj-Napoca și Universitatea Babeș-Bolyai, împreună cu Ordinul Arhitecților din România, alături de Filiala Transilvania a OAR au anunțat în luna martie oficial lansarea Concursului Internațional de Soluții „Science Campus Cluj-Napoca”.


 

Scopul concursului este de a selecționa, în vederea atribuirii contractului de proiectare, cea mai bună soluție pentru Science Campus Cluj — ansamblu urban destinat cercetării, educației și antreprenoriatului care contribuie la dezvoltarea cunoașterii și inovării.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Situat în zona Lomb a Municipiului Cluj-Napoca, în vecinătatea celor două clădiri ale Cluj Innovation Park (CREIC și TEAM), ansamblul se înscrie în strategia Municipiului Cluj-Napoca de a dezvolta o infrastructură extinsă și puternică pentru educație, cercetare, inovare și transfer tehnologic care să aducă împreună actori din sistemul de educație și cercetare, din mediul economic și antreprenorial, societatea civilă și administrația locală. Astfel, Science Campus Cluj este un pilon semnificativ, iar concursul de soluții o etapă importantă în drumul orașului spre a-și îndeplini viziunea de a deveni un pol regional de tehnologie, cercetare și dezvoltare, industrii creative, cultură și artă.

Suprafața terenului este de 6,48 hectare

Suprafața totală a terenului, aflat în proprietatea privată a municipiului Cluj-Napoca, este de 6,48 hectare, din care o suprafață de 3,48 hectare îi va reveni Primăriei pentru realizarea unui Science Center, precum și a unei piețe urbane și terenuri de sport, iar o suprafață de 3 hectare îi va reveni Universității Babeș-Bolyai pentru realizarea unui ansamblu complex de cercetare-dezvoltare-inovare, în forma specializării inteligente InfoBioNano4Health, incluzând și sediul Facultății de Matematică și Informatică, alături de un cămin studențesc.


„Acest proiect va atrage bani europeni și va dezvolta în continuare profilul Clujului fundamentat pe economia cunoașterii. Celelalte resurse ale planetei, într-un fel sau altul sunt epuizabile, singura resursă care este inepuizabilă este cea fundamentată pe cunoaștere, inteligență și inovare. Este de datoria noastră să oferim în continuare avantaje competitive orașului, să maximizăm beneficiile pe care le putem obține de pe urma acestor resurse umane de excepție pe care le avem și să punem la un loc capacitățile noastre de a crea cea mai bună calitate a vieții la Cluj”, a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

„InfoBioNano4Health, ca specializare inteligentă susținută de UBB, una dintre universitățile de referință din țară și din Europa, va pune orașul, Transilvania și țara în postura de a avea avantaje competitive, cu impact pozitiv pentru mediul academic, mediul de business și bunăstarea oamenilor”, a subliniat Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.


„Ne bucură interesul interesul crescut manifestat pentru acest concurs de soluții. Este cel de-al 9-lea concurs internațional de soluții organizat de Primăria municipiului Cluj-Napoca, împreună cu Ordinul Arhitecților din România și primul care vizează un astfel de obiectiv. Ne dorim un concept de amenajare unitar care va asigura legatura firească dintre cele două componente care alcătuiesc ansamblul urban Science Campus Cluj”, a explicat Ovidiu Cîmpean, director de dezvoltare în cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Premiile acordate în cadrul concursului:

  • Premiul I: 12.816.292,5 LEI fără TVA (valoarea maximă a contractului de servicii de proiectare care va fi atribuit în urma concursului)
  • Premiul II: 247.500 LEI cu TVA
  • Premiul III: 123.750 LEI cu TVA

Juriul internațional va evalua proiectele în perioada 19 - 22 iunie, urmând ca rezultatele să fie anunțate în cadrul unei Conferințe de Presă ce va avea loc joi, 23 iunie, la Cluj-Napoca.

 

CITEȘTE ȘI:

Science Campus Cluj, în Lomb. Concurs internațional de soluții, organizat de primărie

A fost lansat concursul internațional de soluții pentru Science Campus Cluj-Napoca

abonare newsletter