Educație

A fost lansat concursul internațional de soluții pentru Science Campus Cluj-Napoca

A fost lansat concursul internațional de soluții pentru proiectul „Science Camp Cluj-Napoca”. Un campus de științe va fi construit la Cluj-Napoca, în Lomb, în urma concursului.

A fost lansat concursul internațional de soluții pentru Science Campus Cluj-Napoca/ Foto: Facebook - Universitatea Babeș Bolyai A fost lansat concursul internațional de soluții pentru Science Campus Cluj-Napoca/ Foto: Facebook - Universitatea Babeș Bolyai

 

 


Primăria Cluj-Napoca și Universitatea Babeș-Bolyai, împreună cu Ordinul Arhitecților din România, alături de Filiala Transilvania a OAR anunță oficial lansarea Concursului Internațional de Soluții „Science Campus Cluj-Napoca”.

 


Scopul concursului este de a selecționa, în vederea atribuirii contractului de proiectare, cea mai bună soluție pentru Science Campus Cluj - ansamblu urban destinat cercetării, educației și antreprenoriatului care contribuie la dezvoltarea cunoașterii și inovării.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Situat în zona Lomb a municipiului Cluj-Napoca, în vecinătatea celor două clădiri ale Cluj Innovation Park (CREIC și TEAM), ansamblul se înscrie în strategia municipiului de a dezvolta o infrastructură extinsă și puternică pentru educație, cercetare, inovare și transfer tehnologic care să aducă împreună actori din sistemul de educație și cercetare, din mediul economic și antreprenorial, societatea civilă și administrația locală, anunță Primăria Cluj-Napoca.


„Acest proiect vine să confirme dimensiunea de cercetare, dezvoltare a Clujului și va aduce orașului nostru o serie de beneficii. Printre acestea se numără: salarii mai mari la nivel de oraș, dar și menținerea resursei umane valoroase acasă, la Cluj-Napoca. În plus, proiectul va atrage bani europeni și va dezvolta în continuare profilul Clujului fundamentat pe economia cunoașterii.

Celelalte resurse ale planetei, într-un fel sau altul sunt epuizabile, singura resursă care este inepuizabilă este cea fundamentată pe cunoaștere, inteligență și inovare. Este de datoria noastră să oferim în continuare avantaje competitive orașului, să maximizăm beneficiile pe care le putem obține de pe urma acestor resurse umane de excepție pe care le avem și să punem la un loc capacitățile noastre de a crea cea mai bună calitate a vieții la Cluj”, a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.


Al 9-lea concurs internațional de soluții

„Acesta este cel de-al 9-lea concurs internațional de soluții organizat de Primăria municipiului Cluj-Napoca, împreună cu Ordinul Arhitecților din România și primul care vizează un astfel de obiectiv, pentru care ne dorim un concept de amenajare unitar care va asigura legatura firească dintre cele două componente care alcătuiesc ansamblul urban Science Campus Cluj", a explicat Ovidiu Cîmpean, director de dezvoltare în cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Concursul este organizat de către Ordinul Arhitecților din România (OAR), în conformitate cu prevederile Ghidului de bune practici în organizarea concursurilor de soluții OAR, publicat în 2018, cu respectarea prevederilor legislației în vigoare privind atribuirea contractelor de achiziție publică.

Concursul de soluții este public, într-o singură fază, deschis pentru România, țările Uniunii Europene și Spațiului Economic European și Confederația Elvețiană.

Juriul concursului de soluții

Membri titulari:

 1. arh. Lars Gylling
 2. arh. Maya Halevi
 3. arh. Alexandra Demetriu
 4. arh. Liviu Ianăși
 5. arh. Cătălin Trandafir – Reprezentant al Filialei Teritoriale Transilvania a OAR
 6. Andreea Mureșan – Reprezentant al PMCJ
 7. arh. Vlad Gaivoronschi

Membri supleanți:

 1. arh. Daniel Șerban
 2. Cristian Marius Litan – Reprezentant al UBB

Premiile acordate

 • Premiul I: 12.816.292,5 LEI fără TVA  (valoarea maximă a contractului de servicii de proiectare care va fi atribuit în urma concursului)
 • Premiul II: 247.500 LEI cu TVA
 • Premiul III: 123.750 LEI cu TVA

CALENDARUL CONCURSULUI:

Vizită sit 16 aprilie 2022 (vineri)

Data limită Predare proiecte 15 iunie, H 16:00 (miercuri)

Jurizare proiecte 19 iunie – 22 iunie (duminică – miercuri)

Anunț oficial câștigător (conferință de presă cu juriul) 23 iunie (joi)

CITEȘTE ȘI:

UBB va organiza un concurs internațional de soluții pentru Science Campus Cluj. O nouă specializare inteligentă a oraşului şi a ţării

Science Campus Cluj, în Lomb. Concurs internațional de soluții, organizat de primărie

Ultimele Stiri
abonare newsletter