Educație
Daniel David vrea mecanisme pentru combaterea pseudoștiinței în școli: „Promovarea acestor aspecte în interacțiuniile cu elevii reprezintă un comportament sancționabil”.
Daniel David a anunțat elaborarea unor mecanisme privind combaterea pseudoștiinței în învățământul preuniversitar, dar și în cel superior.

Ministrul Educației și Cercetării, Daniel David, a afirmat, joi, că vor fi elaborate mecanisme privind combaterea pseudoștiinței în învățământul preuniversitar, dar și în cel superior.
CITEȘTE ȘI:
Daniel David, despre situația învățământului din România: „Ne cam batem joc de jumătate din copii în sistemul educațional. Să predăm mai puțin, dar mai relevant”
Anunțul a fost făcut în cadrul raportului săptămânal transmis live pe pagina de Facebook a Ministerului Educației.
„Dacă văd că cineva abordează sau aduce aspecte de pseudoștiință în componenta de educație, ministerul nu are mecanismele prin care să controleze, să blocheze acest lucru.
Vom elabora astfel de mecanisme, foarte probabil mă gândesc într-o componentă legată de evaluarea anuală prin care trecem cu toții. În fiecare an, într-un fel, suntem evaluați să vadă cei care sunt în zona de conducere dacă ne îndeplinim activitățile din fișa postului și cumva acel mecanism trebuie să prindă și componenta de pseudoștiințe.
Pseudoștiința oferă cale liberă teoriilor conspirației
Adică, dacă un cadru didactic din zona preuniversitară sau zona de universitară promovează astfel de lucruri în interacțiunile cu elevii și cu studenții să fie un comportament sancționabil”, a explicat Daniel David în intervenția live de joi seara, pe pagina de Facebook a Ministerului Educației.
Potrivit lui Daniel David, pseudoștiința creează contextul în care apar conspirații și fake-news.
„Pseudoștiința este cea care creează contextul în care după aceea apar conspirații, minciuni, fake news, lucruri care pun la risc buna funcționare a unei societăți, instituțiile care ne protejează (...) de vocea celui care strigă cel mai tare sau este cel mai agresiv”, a susținut ministrul Educației.
În decembrie anul trecut, în contextul rezultatelor de la alegerile prezidențiale și parlamentare, Daniel David denunța slăbiciunea educației și scoaterea științei din centrul discursurilor și practicilor sociale. Astfel, David pleda în favoarea unui „plan strategic”, care să readucă știința în centrul discursurilor și practicilor sociale, inclusiv politice, ca fundament al dezvoltării unei societăți bazate pe cunoaștere.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: