Educație

Proiect: Evaluarea națională de la clasa a VI-a nu se mai organizează anul acesta. Ce se întâmplă cu Bacalaureatul?

Evaluarea națională pentru elevii de clasa a VI-a nu se mai organizează în anul școlar 2022-2023, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență inițiat de Ministerul Educației. Ce se întâmplă cu examenul de Bacalaureat?

Elevi într-o sală de clasă/ Foto: Emil Boc - Facebook Elevi într-o sală de clasă/ Foto: Emil Boc - Facebook

 

Ministerul Educaţiei a pus în consultare publică un proiect care prevede, pentru examenul de bacalaureat, echivalarea probelor de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, a celor digitale, dar şi a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată.

„La examenul naţional de bacalaureat, pentru anul şcolar 2022-2023, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal şi probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educaţiei, în termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă”, prevede proiectul.


Evaluarea națională la clasa a VI-a nu se mai organizează

Potrivit proiectului, nu se mai organizează evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a.

„Prin derogare de la prevederile art. 74 alin.(4) din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, în anul şcolar 2022-2023, evaluarea elevilor prin două probe transdisciplinare: limbă şi comunicare, matematică şi ştiinţe, la finalul clasei a VI-a, nu se organizează", se mai arată în proiect.


De asemenea, concursul pentru angajarea personalului didactic de predare cu contract individual de muncă în sesiunea 2023 constă într-o probă scrisă pe baza programelor specifice aprobate de Ministerul Educaţiei. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Profesorii au ieșit la protest în Cluj-Napoca pentru a treia oară. Mii de profesori au pornit în marș pe Bulevardul Eroilor. VIDEO

Mama unui elev a cerut în instanță declararea ilegală a grevei din Educație. Magistrații i-au respins cererea

Ultimele Stiri
abonare newsletter