Educație

Profesorii au ieșit la protest în Cluj-Napoca pentru a treia oară. Mii de profesori au pornit în marș pe Bulevardul Eroilor. VIDEO

Cadrele didactice din Cluj sunt din nou în stradă și s-au adunat în Piața Unirii de unde au plecat într-un marș de protest pe Bulevardul Eroilor.

Marș protest în Cluj-Napoca/ Foto: monitorulcj.ro Marș protest în Cluj-Napoca/ Foto: monitorulcj.ro

 

 


Potrivit reprezentanților Sindicatului Liber din Învățământul Preuniversitar Clujean, salariații din învățământ nu vor renunța la manifestații nici în a 11-a zi de grevă generală

 


„Nu ne lăsăm. Lumea e pe poziții. Oamenii rezistă și sunt foarte nemulțumiți de atitudinea Guvernului și a Ministerului Educației (…) Educația are nevoie de respect și pentru respect trebuie să fim demni în fața întregii societăți”, a declarat președintele sindicatului SLIPC, Lucia Cojocaru.

Mii de profesori, cadre didactice și părinți cu copii s-au adunat în Piața Unirii din Cluj-Napoca, unde au pornit la ora 11:30 într-un marș protest pe Bulevardul Eroilor.


Mii de profesori au ieșit la protest în Cluj-Napoca pentru a treia oară/ Foto: monitorulcj.ro

Alături de profesori au fost și părinți și elevi, care susțin revendicările acestora.

Piața Unirii, plină ochi de profesori, părinți și elevi/ Foto: monitorulcj.ro

Mesaje de pe pancartele profesorilor: „Solidaritate socială cu profesorii”, „Guvernanții umilesc profesorii”, „Educație=Cenușăreasa sistemului”, „Vreau o școală ca afară, dar o vreau la noi în țară”, „Sunt fiică de profesor am și eu drepturi”, „Dimineața ne trezim și un gând se relevă. Domnu președinte, îndrăznim să fim în grevă!”. 


Marș protest în Cluj-Napoca/ Foto: monitorulcj.ro
Mii de profesori, părinți și elevi au pornit în marș pe Bulevardul Eroilor/ Foto: monitorulcj.ro
Mii de profesori, părinți și elevi au pornit în marș pe Bulevardul Eroilor/ Foto: monitorulcj.ro

Restricții de circulație:

Primăria Cluj-Napoca a anunțat restricții de circulație joi, 8 iunie 2023, cu ocazia unui protest organizat de Sindicatul Liber al Învățământului Preuniversitar Clujean, astfel:

  • între orele 11.30 – 12.00, marș pe următorul traseu: plecare Piața Unirii - Bulevardul Eroilor (cu restricţionarea circulaţiei rutiere) - întoarcere Bulevardul Eroilor, pietonal - sosire latura de Sud a Pieței Unirii, pietonal;
  •  de asemenea, în intervalul orar 11.30 - 12.00, pentru buna desfășurare a protestului, este necesară restricționarea circulației rutiere pe strada Baba Novac, de la intersecția cu strada I. C. Brătianu până la intersecția cu Bulevardul Eroilor, cu excepția riveranilor.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Circulație închisă în centrul Clujului joi, în timpul marșului profesorilor. Care e traseul

Piața Unirii, plină ochi de profesori. Sindicaliștii nu renunță și continuă protestele la Cluj. FOTO

Sindicaliștii de la UBB ies în stradă alături de profesori! Mii de oameni vor protesta marți în Piața Unirii

Ultimele Stiri
abonare newsletter