Administrație
Școli și grădinițe eficiente energetic, în Huedin. Mircea Moroșan: „Educația și siguranța copiilor noștri rămân o prioritate”.
Primăria Huedin investește peste 2,4 miliaone de lei, bani europeni, în infrastructura educațională din oraș.
Mai multe unități de învățământ din Huedin, precum Liceul Teoretic „Octavian Goga” și Grădinița „Prichindeii Veseli”, vor fi modernizate. Administrația locală a semnat trei contracte de lucrări care vizează modernizarea și creșterea eficienței energetice a unor clădiri în care funcționează unități de învățământ.
Condiții moderne de studiu și costuri energetice reduse
După cum semnalează primarul Mircea Moroșan, investițiile vor oferi elevilor condiții moderne de studiu și vor contribui la reducerea costurilor pentru energie.
CITEȘTE ȘI:
Școlile și grădinițele din Huedin, dotate cu echipamente digitale și mobilier modern. Proiect de 4,6 milioane de lei, prin PNRR
„Educația și siguranța copiilor noștri rămân o prioritate pentru administrația locală. Prin aceste investiții asigurăm nu doar confort termic și condiții moderne de studiu, ci și o reducere a costurilor energetice și un angajament concret față de sustenabilitate”, a declarat primarul orașului Huedin, Mircea Moroșan.
Lucrările includ reabilitări ale fațadelor, înlocuirea tâmplăriei, refacerea instalațiilor, izolații termice și alte lucrări conforme standardelor actuale privind eficiența energetică, sustenabilitatea și reducerea amprentei de carbon.
Contractele vizează următoarele obiective:
*Grădinița „Prichindeii Veseli” nr. 1 – lucrări în valoare de 594.282,61 lei cu TVA, executate de S.C. TERRANOVA S.R.L.;
*Grădinița „Prichindeii Veseli” nr. 3 – lucrări în valoare de 612.465,53 lei cu TVA, executate de S.C. ARTINSTAL SERVICE S.R.L.;
*Liceul Teoretic „Octavian Goga” – Corpurile C2 și C3 – lucrări în valoare de 1.226.519,73 lei cu TVA, executate tot de S.C. ARTINSTAL SERVICE S.R.L.
Termenul de execuție pentru fiecare contract este de 6 luni, iar garanția lucrărilor este de 36 de luni de la recepție. Proiectele sunt realizate cu finanțare nerambursabilă și se înscriu în strategia orașului privind modernizarea infrastructurii publice cu respectarea principiului DNSH („Do No Significant Harm”).
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: